نارکو تروریسم و تهدیدهای پیش‏روی راهبرد سیاست خارجی چین در آسیای میانه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه روابط خارجی، دوره: 11، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_FRQ-11-42_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالعلی قوام

استاد گروه روابط بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.

مهدی پادروند

دانش آموخته ارشد روابط بین الملل دانشگاه گیلان. رشت، ایران

چکیده

در دهه‌های اخیر با توجه به شکل‌گیری گروه‌های تروریستی از اتباع کشورهای مختلف و باتوجه به اینکه این گروه ها دیگر در سطح داخل به این فعالیت نمی پردازند و این امر به یک فعالیت بین‌المللی تبدیل شده است نگرانی بیشتر کشورهای بزرگ را به دنبال داشته است؛چراکه این نیروهای تروریستی به داخل ژئوپلتیک مناطق مهمی از جمله آسیای میانه رسوخ پیدا کرده‏ و این مسئله قدرت‌های منطقه‏ای و فرامنطقه‏ای وابسته به آسیای مرکزی را به دلیل تهدیدات نیروهای مذکور برای منافع این کشورها نگران کرده است. چین از جمله کشورهایی است که در این منطقه دارای منافع زیادی در حوزه انرژی و سایر ابعاد می‌باشد. پژوهش حاضر به روش توصیفی - تحلیلی انجام و اطلاعات لازم را از کتب و مقالات کسب کرده است. و به دنبال پاسخ به این سؤال می‏باشد که «پکن برای کنترل و مدیریت نارکو تروریست برای دستگاه دیپلماسی خود چه راهبردی اتخاذ کرده است ؟» دراین راستا با استفاده از نظریه «موازنه تهدید» این فرضیه مطرح است که، پکن تلاش می‏کند با ایجاد ائتلاف و همکاری با کشورهای مهم این منطقه از جمله روسیه و ایران در قالب سازمان همکاری منطقه‏ای نظیر شانگهای و اکو، توسعه سرمایه‏گذاری‏های اقتصادی در این منطقه به منظور توسعه اقتصادی جمهوری‏های آسیای میانه، در جهت مدیریت و کنترل تهدیدهای ناشی از فعالیت این گروه‏ها اقدامات لازم را انجام دهد.

کلیدواژه ها

قاچاقچیان مواد مخدر, آسیای مرکزی, چین, راهبرد سیاست خارجی, افراط‌گرایی مذهبی, نارکوتروریسم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.