مقایسه تحمل به شوری ارقام یونجه از طریق سیستم آنتی اکسیدانی برای انتخاب رقم مناسب مناطق شور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین ­المللی شورورزی
  • کد COI اختصاصی: CBACONF02_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد محرم نژاد

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مغان، ایران

چکیده

به منظور ارزیابی اثر شوری روی رشد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در یونجه، آزمایشیبه صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 15 گلدان (تکرار) در شرایط مزرعه ایاجرا شد. فاکتور اول 10 ارقام بومی یونجه و فاکتور دوم سطوح مختلف شوری شامل شاهد(بدون اعمال تنش شوری) و شوری 0.2 ± 9 دسی زی منز بر متر ((0.2dS.m(-1؛±2) در عصارهخاک اشباع بودند. سطح شوری به کار رفته ((0.2dS.m(-1؛±2) موجب کاهش ارتفاع بوتهو وزن خشک به ترتیب 7/ 29 و 4/ 34 درصد گردید. فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز،پراکسیداز و کاتالاز تحت تنش شوری افزایش یافت. ارقام بومی زغال آغاج، بمی و قرهیونجهبا بیشترین ارتفاع بوته، وزن خشک و فعالیت آنزیم سوپراکسید د یسموتاز جزء ارقام محتملبه شوری شناسایی شدند. براساس نتایج حاصل می توان از ارقام متحمل به شوری یونجه برایکشت در مناطق شوری (0.2 ± 9) توصیه کرد.

کلیدواژه ها

ارقام بومی، پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز، متحمل، وزن خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.