مروری بر توسعه کاشت هالوفیت دارویی شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L)جهت احیای اراضی شور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین ­المللی شورورزی
  • کد COI اختصاصی: CBACONF02_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رستم یزدانی بیوکی

استادیار، مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران

محمدحسین بناکار

مربی پژوهش، مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران

ساره خواجه حسینی

دانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان ، ایران

چکیده

شیرین بیان (. Glycyrrhiza glabra L) از خانواده لگوم (Leguminosae) یکی ازقدیم ی ترین گیاهان دارویی جهان است. شیرین بیان گونه ای هالوفیت بوده و به عنوان گیاهیمناسب برای رشد و گسترش در سامانه های شورورزی و احیاء اراضی در مناطق خشکو نیمه خشک به شمار می رود. این گیاه خاصیت نمک زدایی داشته و به عنوان شیری نکنندهخاک تلقی می شود. جنس Glycyrrhiza در دنیا دارای 30 گونه و در ایران دارای 3 گونهG. echinata ،G. glabra و G.asprimal است که مهمترین آن glabra است. ایران یکیاز عمده ترین کشورهای صادر کننده ریشه شیرین بیان در دنیا محسوب می شود، از آنجا کهاین گیاه را با ریشه از زمین بیرون می آورند لذا از میزان آن در طبیعت کاسته شده به طوریکه در استان های جنوبی کشور عمدتاً فارس و کرمان در خطر انقراض قرار دارند. لذا جهتاجتناب از انقراض شیرین بیان در عرصه های طبیعی و همچنین به سبب شورزی و اقتصادیبودن این گیاه و توسعه شور شدن آب و خاک در کشور، لازم است نسبت به شناخت هالوفیتشیرین بیان درصدد توسعه کاشت این گیاه ارزشمند دارویی در احیای اراضی شور اقدام شود.

کلیدواژه ها

شورورزی، ارزش اقتصادی، عملکرد ریشه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.