کینوا: فرآوری و فناوری های پس از برداشت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین ­المللی شورورزی
  • کد COI اختصاصی: CBACONF02_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهداد کامفیروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس

رضوان طالب نژاد

استادیار بخش مهندسی آب و پژوهشگر مرکز مطالعات خشکسالی، دانشگاه شیراز

چکیده

گیاه کینوا با توجه به شوری زیست بودن، مقاومت به تنش خشکی و سازگاری با شرایطخشکسالی حاکم بر کشور ایران، بیش از پیش مورد توجه کشاورزان و برنامه ریزان بخشکشاورزی قرار گرفته است. گسترش کشت کینوا، افزایش تولید محصول و پاسخ به نیازمصرف کننده نیاز به صنعتی شدن در همه ی عرصه های تولید دارد. تولید یک محصول علاوهبر عملیات زراعی که توسط کشاورزان در مزرعه انجام می گردد نیاز به فرآروی جهت ارائهمناسب به بازار فروش دارد. لذا، با توجه به اهمیت ویژه گیاه کینوا و نقصان کاربرد روش هایمکانیزه در فرآوری این محصول در کشور ایران، در این تحقیق به معرفی مراحل فرآوری اینمحصول شامل؛ تمیز کردن، خشک کردن، ذخیره سازی و ساپونین زدایی پرداخته شده است.با توجه به بررسی های انجام شده و مقایسه بین روش های سنتی و مکانیزه در فرآوری محصولکینوا، مهمترین چالش در ارائه محصول کینوا به بازار در بخش ساپونین زدایی است و نیاز بهتحقیقات بیشتر در مورد نوع روش ساپونین زدایی و مدت زمان بهینه سایش به روش مرطوبیا خشک وجود دارد.

کلیدواژه ها

کینوا، فناوری های پس از برداشت، ساپونین زدایی، خشک سالی، شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.