پرایمینگ بذر روشی برای بهبود تحمل به شوری مطالعه موردی چای ترش (Hibiscus sabdariffa)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی شورورزی
- کد COI اختصاصی: CBACONF02_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 311
نویسندگان
دانشیار بخش ژنتیک و تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده
پرایمینگ بذر یک تیمار قبل از جوانه زنی است که بنیه بذر در معرض تنش را بهبودمی بخشد. بهبود آستانه تحمل به شوری در مرحله جوانه زنی به عنوان حساس ترین مرحلهرشد بسیار مهم است. به منظور ارزيابي تاثير پرایمینگ برآستانه تحمل شوري، آزمايشي درقالب طرح كاملاً تصادفي با سه تكرار انجام شد. تیمارها شامل شوری در هفت سطح (شاهد، 30 ، 60 ، 90 ، 120 ، 150 و 180 میلی مولار NaCl) و پرایمینگ در دو سطح (شاهد و180NaCl میلی متر به مدت یک روز) بود. نتایج نشان داد که پرایمینگ بذر آستانه تحمل بهشوری صفات جوانه زنی را بهبود بخشید. اما تاثیرآن در صفات گیاهچه متفاوت بود بطوریکهبیشترین افزایش استانه تحمل به شوری مربوط به جوانه زنی و کمترین آن متعلق به طولگیاهچه بود. پرایمینگ شیب کاهش جوانه زنی نسبی را به ازای افزایش هر واحد شوری راکاهش داد. بطوریکه شیب کاهش از 0.94 - در شرایط بدون پرایمینگ به 0.87 - در شرایطپرایمینگ تغییر یافت. درنتیجه، قدرت اولیه نهال های حاصل از پرایمینگ بهتر از شاهد بود،بنابراین پرایمینگ به عنوان روشی مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای توسعهتحمل به تنش نسبت به نمک در مرحله جوانه زنی توصیه می شود.کلیدواژه ها
آستانه تحمل، جوانه زنی، شوری، پرایمینگمقالات مرتبط جدید
- حفاظت از هامون ها با اجرای طرح جامع توسعه منطقه ای مرحله بندی شده و فرامرزی در منطقه سیستان ایران و نیمروز افغانستان (زابل - زرنج)
- اثر تغییر اقلیم بر دما و بارش افغانستان بر اساس برونداد مدلهای CMIP۶
- صلح آبی کلید سناریو همه برنده ایران، پاکستان و افغانستان
- ارزیابی روند تغییرات متغیرهای هواشناسی در حوضه آبریز باالدست رودخانه فرامرزی هیرمند
- وضعیت موجود، اقدامات و اثربخشی آنها در مدیریت و مقابله با پدیده گردوغبار در منطقه سیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.