برخی ویژگی های کیفی علوفه و قابلیت ها و محدودیت های گونه های آتریپلکس بومی و غیر بومی در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین ­المللی شورورزی
  • کد COI اختصاصی: CBACONF02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل فیله کش

دانشجوی دکترای علوم مرتع واحد علوم وتحقیقات تهران

یوسف هاشمی نژاد

عضو هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری

علی اصغر اردکانی

کارشناس ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار

علیرضا سعادتی

کارشناس ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار

چکیده

آتریپلکس ها از مهمترین گونه های علوف های شور زیست محسوب می شوند .در فلورایران از 18 گونه آتریپلکس نام برده شده که 6 گونه آن پایا و غیر بومی و 3 گونه بومی پایاو بقیه یکساله می باشد. قابلیت گونه های پایای آتریپلکس های غیر بومی از جمله ، مقاومتدر برابر خشکی و خشکسالی ها و تغییرات اقلیمی ، تولید علوفه مناسب ، مقاومت در برابرچرای مفرط ، سازگاری با انواع خاک ها و خوشخوراکی سبب کاربرد آنها در احیاء و اصلاحاراضی مرتعی مناطق خشک و بیابانی شده و از طرف دیگر محدودیت های گونه های پایایآتریپلکس بومی از جمله عدم سازگاری با خاک های مختلف ، نیاز آبی بالا و تولید کم استفادهاز آنها را در احیاء و اصلاح اراضی مرتعی محدود نموده است. قابلیت و محدودیت ، ارزشغذایی، دامنه سازگاری ، فنولوژی ، زمان استفاده دام از علوفه آتریپلکس های بومی و غیر بومیمقایسه شده و گونه های مناسب هر عرصه معرفی گردیده است.

کلیدواژه ها

آتریپلکس، خشکی ، شوری ، علوفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.