بررسی مقایسه ای ناهنجاریه ای فوقانی در افراد راست برتر و چپ برتر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد تقی اقدسی

استاد رفتار حرکتی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

زهرا فیاضیان

کارشناسی ارشد حرکات اصلاحی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی- غیردولتی علم و فن آوری شمس ، تبریز، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای ناهنجاری های فوقانی در افراد راست برتر و چپ برتر بود. روش تحقیق حاضر از نوع همبستگی بوده که به صورت علی – مقایسه ای بر روی دانش آموزان انجام شد. جامعه آماری در پژوهش حاضر دانش آموزان مقطع متوسطه می باشد. نحوه انتخاب نمونه ها بدین صورت بود که با تکمیل فرم رضایت نامه 150 نفر از دانش آموزان ) 75 دانش آموز پسر و 75 دانش آموز دختر( به صورت در دسترس وارد پژوهش حاضر شدند. پس از پایایش اولیه و جمع آوری اطلاعات مرتبط با دست برتر تعداد 100 نفر آزمودنی راست برتر و 50 آزمودنی چپ برتر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. در ادامه میزان شیوع ناهنجاری های بدنی در آنها ارزیابی و مطالعه شد. ابتدا داوطلبان بعد از آگاهی از نحوه انجام تحقیق فرم رضایت نامه را مطالعه و امضا کردند. برای اجرای آزمون ها، ابتدا در روز مقرر، آزمودنی ها در مکان مورد نظر حاضر می شوند. سپس برای آشنایی آزمودنی ها با ابزارها و نحوه اجرای هر یک از ابزارها، توضیحات لازمارائه شد. ابتدا برای مشخص کردن برتری جانبی از طریق پرسشنامه، هماهنگی های لازم با دانش آموزان انجام شد. پرسشنامه ها در بین دانش آموزان پخش گردید. پرسشنامه های پر شده جمع آوری و برتری جانبی دانش آموزان شناسایی شدند. سپس قد، وزن، کیفوز، لوردوز، سربه جلو، افتادگی شانه، اسکولیوز دانش آموزان گرفته شد و نتایج در برگه های مخصوص ثبت شد. در پایان ضمن مقایسه، فرضیه های تحقیق مبنی بر عدم وجود تفاوت در شیوع ناهنجاری های مذکور در آزمودنی ها مورد آزمون قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های پژوهش آز آزمون آماری تی مستقل برای مقایسه نتایج دو گروه استفاده شد. نتایج نشان داد که بین میزان کیفوز، لوردوز کمری، در افراد راست برتر و چپ برتر تفاوت معناداری وجود ندارد ولی بین میزان افتادگی شانه، اسکولیوز و زاویه سر به جلو در افراد راست برتر و چپ برتر تفاوت معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

ناهنجاری فوقانی، راست برتر، چپ برتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.