مقایسه تاثیر استرس محدودیت حرکتی، تمرین اجباری شنا و دویدن روی تردمیل بر سطح سرمی کورتیکوسترون رت های نر صحرایی ویستار
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: ICSPORT01_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 587
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه تهران ، تهران ، ایران
استاد، گروه فیزیولوژی و داروسازی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، ایران
استادیار روان شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
استرس واکنش بدن به هر گونه تغییری است که نیازمند سازگاری یا پاسخ است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تمرین شنا، تمرین با تردمیل و استرس محدودیت حرکتی بر استرس و سطح سرمی کورتیکوسترون بود. به این منظور 16 سر موش صحرایی در چهار گروه به صورت تصادفی جایگزین شدند. حیوانات برحسب نوع گروه در معرض مداخله های استرس از نوع بی حرکتی ( 2 ساعت در روز)، دویدن روی تردمیل (با سرعت m/min ، 10-16، سه روز در هفته)، تمرین شنا (یک ساعت، سه روز در هفته) و یا بدون مداخله قرار گرفتند. پس از آخرین جلسه تمرین درهفته ی چهارم، خون گیری مستقیم از بطن چپ به منظور سنجش کورتیزول انجام گرفت. سپس، میزان هورمون کورتیزول به روش الایزا و با کیت های اختصاصی اندازه گیری شد. طبق نتایج بدست آمده از این پژوهش چهار هفته تمرین اجباری هوازی با تردمیل P=0.02 و همین طور چهار هفته تمرین شنا P=0.02 و همین طور اعمال استرس محدودیت حرکتی P=0.02 منجر به افزایش معنی دار سطح سرمی کورتیکوسترون در گروه های مداخله نسبت به گروه کنترل شده است. از طرفی تفاوت معنی داری بین این سه گروه در افزایش سطح سرمی کورتیکوسترون مشاهده نشد P> 0.05 با توجه به نتایج پژوهش حاضر تمرین اجباری شنا و دویدن روی تردمیل مانند اعمال استرس محدودیت حرکتی منجر به افزایش سطح کورتیزول شده است. به نظر می رسد پاسخ کورتیزول به فعالیتورزشی به نوع فعالیت ورزشی، شدت و مدت آن، شرایط محیطی و نیز عامل مهم اجباری یا اختیاری بودن ورزش بستگی داردکلیدواژه ها
کورتیکوسترون، تردمیل، شنا، استرس، ورزش اجباریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.