تحلیلی بر تعیین محدوده آسایش حرارتی با شاخص های ارزیابی شرایط زیست محیطی (نمونه موردی شهر کاشان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی عمران، معماری و فناوری اطلاعات در زندگی شهری
  • کد COI اختصاصی: CRMCE01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاچین پهلوان علمداری

استادیارگروه معماری ، واحد آذرشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آذرشهر ، ایران

سعیده فیضی

استادیارگروه معماری ، واحد آذرشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آذرشهر ، ایران

چکیده

اقلیم معماري دانشی است که شیوۀ استفاده از عناصر اقلیمی در جهت طراحی اصولی ساختمان را امکان پذیر می سازد. براي دستیابی به اهداف تحقیق حاضر از دوره آماري 10 ساله (2010 - 2000) ایستگاه سینوپتیک شهر کاشان به روش تحلیلی - توصیفی بهرهگرفته شده، مساکن آن بر پایۀ روش هاي تجربی، نظیر (روش زیست - اقلیمی اولگی، جدول بیوکلیماتیک ساختمانی گیونی، ماهانی)براي تعیین محدوده آسایش حرارتی در طول شبانه روز مورد توجه قرار گرفت. مهمترین عناصر اقلیمی موثر در کاشان ، تابش،ساعات آفتابی، دما و باد شناخته شد. هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل محدوده آسایش حرارتی براي ایجاد شرایط آسایشمطلوب و کاهش مصرف انرژي و استفاده هر چه بیشتر از پارامترها و شرایط آب و هوایی می باشد. یافته ها حاکی از آن است کهشهر کاشان در روزهاي 5 ماه از سال سرد، دو ماه از سال مناسب، و 5 ماه از سال از شرایط گرم برخوردار است . وضعیت حرارتیهوا در شب هاي هفت ماه از سال مناسب و در پنج ماه از سال سرد می باشد .نتایج حاصله بدین صورت می باشد که بهتر است ساختمان ها درجهت شمالی جنوبی احداث شوند، محور طویل تر ساختمان در جهت شرق غرب باشد . مجموعه هاي ساختمانی بهتر است متراکمو فشرده باشند؛ همچنین فاصله بین ساختمان ها باید بر اساس سایه آفتاب تعیین شود نه سایه باد . بازشوها بهتر است مساحتی درحدود 40 - 25 درصد مساحت دیواررا داشته باشند. چنانچه فصل سرد طولانی باشد ممکن است بازشوهایی در دیوارهاي شرقیو غربی براي بهره گیري از گرماي خورشید مورد نیاز باشد. مصالح ساختمانی دیوارهاي داخلی و خارجی به دلیل انبارش حرارتبراي مدتی بیش از 4 ماه باید سنگین و با زمان تأخیر بیش از 8 ساعت باشد.

کلیدواژه ها

شرایط آب و هوایی، کاشان، ماهانی، گیونی، اولگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.