شناسایی و اولویت بندی عوامل مورد ادعا شکل گرفته بر اساس تغییر مقادیر در پروژه های انبوه سازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی عمران، معماری و فناوری اطلاعات در زندگی شهری
  • کد COI اختصاصی: CRMCE01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره رخشانی فر

استاد یار موسسه آموزش عالی توس

اصغر احمدیان فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی توس

چکیده

موفقیت در اجرای پروژه های عمرانی در هر کشور از مهمترین اولویت ها بوده و همیشه درحین اجرای پروژه ها عواملیموجب ادعا شده است، بنابراین شناسایی این عوامل، مهم بوده و می توان با به کارگیری نتایج این پژوهش در زمان تنظیمقرارداد یا در حین اجرای عملیات پروژه ها از بروز ادعا یا به طور کلی از اختلاف ها جلوگیری شود. در این پژوهشریشه های ادعا از منظر قراردادهای سه عاملی در پروژه های انبوه سازی در ایران مورد بررسی قرار گرفته شده است و بههمین دلیل به منظور شناسایی ادعاها، به شناخت و بررسی ریشه های دعاوی پرداخته شده و در این سیر از دیدگاه هایکارشناسان بهره گرفته شده و پرسشنامه ای تهیه گردیده است. با استفاده از روش دلفی پرسشنامه ها انجام شده و نتایجآن، که ریشه های دعاوی بوده را، گردآوری گردیده و این عوامل ادعاها را به روش ANP در نرم افزار سوپر دسیژنمدل سازی شده است که خروجی این نرم افزار، اولویت های عوامل ریشه ای را در اختیار این پژوهش قرار داده است. بدینترتیب، دو عامل تغییر قیمت مصالح و تغییر مقادیرکار، به عنوان مهمترین ریشه های دعاوی شناخته شده اند. در ادامه باتشکیل جلسه مصاحبه با کارشناسان و پاسخگویی به سوالات پرسشنامه، راهکارهایی در سه فاز؛ فاز قبل از مناقصه(تامین بودجه، رفع معارضین پروژه و استفاده از سیستم های نوین مدل سازی)، فاز زمان قرارداد (گنجاندن بند ارجاع بهشرکتهای ADR ، جهتِ حل اختلاف در قرارداد و دقت در انتخاب پیمانکار) و فاز حین اجرای پروژه (پرهیز ازتغییرات مقادیرکار، تغییرات کلی، شفاف سازی، رفع ابهامات و نظارت بر سیستم های کنترل پروژه) جهت کنترل دعاویارائه شده است.

کلیدواژه ها

دعاوی، حل اختلاف، تغییر مقادیر، سیستم سنّتی سه عاملی، پروژه های انبوه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.