بررسی نقش مساجد در مقابله با جنگ نرم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری قدرت نرم انقلاب اسلامی با محوریت «چهار دهه مقاومت و بایسته های فرهنگی گام دوم انقلاب اسلامی»
  • کد COI اختصاصی: RESPC01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد باصری

استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع)

جمال یوسفی صفاپور

مدرس دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)

چکیده

مساجد از صدر اسلام تاکنون نقش موثری در عرصه های مختلف زندگی مسلمانان و به خصوص ملت ایران ایفا نموده اند، از این رو در این تحقیق به بررسی نقش مساجد به عنوان یک نهاد مردمی موثر در مقابله با جنگ نرم پرداخته شده است.این تحقیق از نظر نوع در زمره تحقیقات کاربردی است که با روش پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق شامل همه نمازگزاران مساجد موجود در جمهوری اسلامی ایران می باشد که در حال حاضر بیش از ۷۰ هزار مسجد برآورد شده است که از بین نمازگزاران مساجد موجود بیشتر نظر بر روی ارکان (بانیان و هیئت امنا، نمازگزاران فعال، امام جماعت) مساجد فعال مانند مساجد جامع و بازار می باشد؛ و متخصصین مسائل اجتماعی که در حال حاضر در دانشگاه های کشور و به خصوص استان تهران مشغول به تدریس و پژوهش می باشند. روش نمونه گیری هدفمند و حجم نمونه ۱۰۰ نفر که از این تعداد ۳۴ نفر متخصصین مسائل اجتماعی و فرهنگی در دانشگاه ها، ۳۲ نفر نماز گزار فعال و ۳۴ نفر بانیان و هیئت امنا مساجد انتخاب گردیدند. برای گردآوری داده های این تحقیق از هر دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. ابزار گردآوری داده های این تحقیق پرسشنامه با ضریب پایایی آلفای کرون باخ 0 / 9 بود. در تحليل داده های این تحقیق از آمار توصیفی شامل میانگین، واریانس و انحراف معیار همچنین آمار استنباطی شامل آزمون کولموگروف - اسمیرنوف و آزمون t تک گروهی استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده نقش مستقیم مساجد در مقابله با جنگ نرم می باشد؛ همچنین نقش های دینی و مذهبی، اجتماعی و فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی مساجد در مقابله با جنگ نرم دارای سطح معنی داری صفر و خطای انحراف میانگین کمتر از ۰/ ۵ می باشد که حاکی از آن است که مساجد می توانند در مقابله با جنگ نرم به میزان چشم گیری نقش داشته باشند.

کلیدواژه ها

مسجد، جنگ نرم، ارکان مسجد، نقش مسجد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.