تأثیر اجرای عدالت بر کاهش فساد و افزایش کارآمدی در سازمانهای دولتی (مطالعه موردی دانشگاه پیام نور)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش سراسری قدرت نرم انقلاب اسلامی با محوریت «چهار دهه مقاومت و بایسته های فرهنگی گام دوم انقلاب اسلامی»
- کد COI اختصاصی: RESPC01_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 440
نویسندگان
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور
چکیده
عدالت یکی از اهداف مهم حکومت اسلامی است که در قرآن، نهج البلاغه و احادیث و روایات اسلامی تأکید بسیاری بر اجرا و رعایت آن شده است. به گفته حضرت علی (ع)، عدل همان نظم است یعنی هر چیزی را در جای خود قرار دادن؛ و از آنجا که دوام هر سازمان بستگی به استحکام عناصر شکل دهنده آن دارد و مهم ترین منبع هر سازمان نیز منابع انسانی آن می باشد، لذا جهت دوام آن سازمان به این منبع باید توجه ویژه داشت تا سازمان به اهداف خود نائل شده و نهایت کارایی را کسب کند. این مقاله با هدف بررسی شاخص های عدالت در کلیه سطوح یکی از دستگاه های اداری و دانشگاهی کشور که جزئی از سازمان های دولتی است، طراحی و اجرا گردیده است و زمینه ها و بسترهای اجرای عدالت از دیدگاه متون اسلامی نظر قرآن و نهج البلاغه و احادیث اسلامی مورد کنکاش واقع می گردد تا عدالتی که معصومین ما بر آن تأکید فراوان داشتند تجلی یابد و به تبع آن زمینه های فساد کم رنگ تر گردد. نمونه آماری موردنظر از بین کارشناسان، مدیران میانی و مدیران عملیاتی این دانشگاه انتخاب و عوامل عدالت اداری نیز توسط خبرگان اولویت بندی شد در تحقیق حاضر برای تدوین مبانی نظری، از مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است و جهت گردآوری داده های موردنیاز از روش اکتشافی از طریق تهیه پرسشنامه جهت نظرسنجی بهره گرفته شده است. نوع تحقیق از لحاظ هدف، تحقیق کاربردی محسوب می شود. روش انجام تحقیق، روش توصیفی از نوع همبستگی - پیمایشی است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از تجزیه و تحلیل توصیفی و تحلیل آمار توصیفی استفاده می شود. پرسشنامه نیز بر اساس مقیاس ۶ نقطه ای لیکرت بکار گرفته می شود.کلیدواژه ها
عدالت، مدیریت اسلامی، کار آیی، عدم تبعیض، فسادمقالات مرتبط جدید
- شناسایی ویژگی های سازمان پیشرو در به کارگیری هوش مصنوعی
- قراردادهای هوشمند تجاری در متاورس با هدف خودکارسازی فرآیند تجارت
- Artificial Intelligence-Enhanced Repair Strategies in Online Collaborative EFL Classrooms: Toward a New Paradigm of Interactional Competence
- تاثیر هوش مصنوعی بر کارایی عملیات نظامی اوکراین علیه روسیه
- ارزیابی استرس و اضطراب با استفاده از پردازش سیگنال های مغزی و مدل های یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.