جنگ نرم علمی علیه جمهوری اسلامی ایران دیده بانی روشها و راهبردهای کنترل ظرفیت سازی دفاع نرم و مقاوم سازی علمی)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش سراسری قدرت نرم انقلاب اسلامی با محوریت «چهار دهه مقاومت و بایسته های فرهنگی گام دوم انقلاب اسلامی»
- کد COI اختصاصی: RESPC01_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3705
نویسندگان
عضوء هیئت علمی گروه اندیشه سیاسی مرکز اسناد انقلاب اسلامی
چکیده
تحول گفتمانی جنگ در قرن بیست و یکم و رویکرد نرم افزاری جنگ های نوین منجر به شکل گیری نوع جدید از منازعه در بین بازیگران بین المللی شده است که عموما دارای چهره ایی نرم و بدون خشونت می باشد. یکی از وجوه راهبردی این بعد از جنگ نرم افزاری، «جنگ علمی» می باشد که از قابلیت جلوگیری از پیشرفت و تعالی کشور هدف برخوردار است. با توجه به اهمیت این موضوع، مقاله حاضر تلاش دارد به بررسی جنگ نرم علمی علیه جمهوری اسلامی ایران از منظر رهبر انقلاب اسلامی بپردازد که از دو بعد دیده بانی روش های جنگ نرم دشمنان علیه انقلاب اسلامی و راهبردهای کنترل با ظرفیت سازی دفاع نرم و مقاوم سازی علمی به این موضوع پرداخته می شود. لاجرم، نگارنده با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ایی - اسنادی و روش تحلیلی توصیفی مترصد پاسخگویی به این سؤال است؛ راهبردهای جنگ نرم علمی علیه جمهوری اسلامی ایران چه می باشد و از چه طریقی می توان به کنترل و دفاع علمی پرداخت؟ فرضیه اصلی به این قرار است که دشمنان انقلاب اسلامی برای جلوگیری از قدرت روزافزون ایران و پیشرفت مستمر آن، جنگ علمی را سرلوحه خود قرار داده اند و در این مسیر از شگردها و ابزارهای علمی سخت افزاری و نرم افزاری بهره می گیرند. کنترل این تهدید بیرون در حوزه علم نیازمند اقدامات برنامه ریزی شده، جهادی و مبتنی بر ظرفیت سازی علم و فناوری ایران می باشد.کلیدواژه ها
جنگ نرم، دفاع نرم علمی، دیده بانی روش جنگ نرم، الهام بخشی، جهاد علمی، مرزشکنی دانش، ترور علمی، وابستگی و استقلال علمی.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.