بررسی تغییرات منطقه ای شاخص خشکسالی SPI سه ماهه، مطالعه موردی: استان فارس

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ESTAHBANCCE01_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما رزمخواه

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

درون یابی یکی از مهمترین تکنیکهایی است که اقلیم شناسان در مطالعات پهنه بندی از آن بهره می گیرند روشهای درون یابی برحسب ملاکهای مختلف قابلتقسیم هستند دراین تحقیق تلاش بر آن است کهمراحل انجام این فرایند با ذک رمثالی صورت گیرد دراین راستا شاخص خشکسالی SPI سه ماهه محاسبه شده برای ایستگاههای سینوپتیک استان فارس مورد بررسی قرارگرفت به منظور تهیه نقشه پهنه بندی خشکسالی درون یابی با استفاده از سه روش IDW با توانهای 1 ، 2و 3 صورت گرفته سه نقشه پیش بینی شاخص خشکسالی SPI سه ماهه ترسیم گردید و با استفاده از تکنیک ارزیابی متوالی Cross validation خطای تخمین مدلها براورد گردید نتایج نشان داد که برازش مدل IDW با توان 1 از کمترین میزان میانگین خطای مطلق برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

درون یابی ، خشکسالی، نمایه استاندارد شده بارش SPI، سه ماهه، IDW

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.