مقایسه‌ی روش‌های پس‌پراکنشی لیزر و تصویربرداری دیجیتال روی تشخیص آلفا- سولانین در سیب‌زمینی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه ماشین های کشاورزی، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAM-10-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده بابازاده

دانشگاه ارومیه

پرویز احمدی مقدم

دانشگاه ارومیه

آرش ثباتیان

دانشگاه ارومیه

فاروق شریفیان

دانشگاه ارومیه

چکیده

هدف اصلی این تحقیق، بررسی توانایی‌های دو روش غیر مخرّب، تصویربرداری دیجیتال (DI) و تصویربرداری پس‌پراکنشی نور لیزر (LLBI)، روی تشخیص سم آلفا- سولانین در سیب‌زمینی است. نمونه‌های سیب‌زمینی در گروه‌های سالم و سمّی براساس مقدار آلفا- سولانین موجود دسته‌بندی شدند. کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) برای تعیین مقدار آلفا- سولانین موجود در غده‌های سیب‌زمینیی استفاده گردید. نتایج طبقه‌بندی نشان داد که شبکه عصبی پرسپترون تک لایه می‌تواند سیب‌زمینی‌ها را با دقّت 28/94% و 66/98% به ‌ترتیب توسط سیستم‌های تصویربرداری دیجیتال و پس پراکنشی لیزر (رقم دونالد) طبقه‌بندی نماید. می‌توان گفت که سیستم‌های پس‌پراکنشی لیزر ممکن است از سیستم‌های تصویربرداری دیجیتال به دلیل دقّت و سرعت بالای آن و همچنین قابلیت صنعتی شدن آن سبقت گیرد.

کلیدواژه ها

بررسی کیفیت, تصویربرداری پس‌پراکنشی, تصویربرداری دیجیتال, کروماتوگرافی مایع, گلیکوآلکالوئیدها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.