بررسی جایگاه و کاربردهای نفت در ایران باستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات ایرانی، دوره: 12، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_JISUK-12-24_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علیرضا ابطحی

استاد گروه تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

زهره زمانی

کارشناسی ارشد تاریخ ایران باستان

چکیده

آشنایی انسان به ویژه مردم مشرق زمین و ایرانیان به هزاران سال پیش باز می گردد. به گونه ای که گفته شده است، ریشۀ نفت، واژۀ نپتا، اوستایی است. در این مقاله تلاش بر آن است تا جایگاه نفت و آشنایی ایرانیان باستان با این ماده حیاتی مورد بحث و بررسی قرار گیرد. براساس کاوش های باستان شناسانی همچون پروفسور هرتسفلد، دگتر نگهبان و دکتر مجیدزاده و گزارش های مورخانی مانند هرودوت، پلوتارک، پروکوپیوس، آمیانوس مارسیلینوس، جغرافی دان یونانی استرابو و شاهنامۀ فردوسی، مردم ایران از حدود سه الی چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح با نفت و قیر آشنایی داشته و از آن برای روشنایی و گرما، ملات در ساختمان ها، اندود کردن کشتی ها و قایق ها، ساختن ظروف تزئینی و زیورآلات و درمان بیماری ها و مهم تری از همه در جنگ ها استفاده می کرده اند.

کلیدواژه ها

ایران باستان، نفت، قیر، بابل، نپتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.