اقتصاد سیاسی چشم اسفندیار توسعه در ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی روانشناسی، مشاوره، علوم تربیتی و علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PCESCONF02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد بهمنی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی

چکیده

ارتباط تنگاتنگ اقتصاد و سیاست در دنیا بخصوص کشور های توسعه نیافته یا در حال توسعه عامل اساسی در عقب ماندگی آنهاست . و ایران نیز نه تنها از این دایره خارج نمی باشد بلکه یکی از کشور هایی است که اقتصاد سیاسی به مفهوم برایند راهبردهای اقتصادی و سیاسی در کشور اصلی ترین عامل عقب ماندگی کشور گردیده است . عناصر تصمیم گیری در حوزه اقتصاد و سیاست در سطوح مختلف تقسیم شده اند . مهم ترین آنها حوزه تصمیم گیری رهبر ایران در حیطه سیاست داخلی و خارجی و برخورد با مفاسد اقتصادی و نداشتن سیاست مشخ ص اقتصادی می باشد . در ایران سازو کار حاکمیت، بدلیل پیوستگی عمیق اقتصاد و سیاست وارتباط با سایر عوامل توسعه یافتگی در حوزه های فرهنگ ،رفاه اجتماعی ،امنیت شغلی ،امنیت اقلیت ها ، رشد نا خالص داخلی ،پیوستگی دولت و ملت و تعلق خاطر ملت به ساختار سیاسی بسیار ناموفق عمل کرده است . بررسی شاخص های آماری موجود در این زمینه در سایت آمار ایران و بررسی اجمالی مفاسد از پروندهای موجود در قوه نا مستقل قضائیه وابستگی های خانوادگی مشهود در راس امور کشو ر ،بررسی های پرونده های میزان اعتیاد ، روسپی گری ، و دهها مورد دیگر در ایجاد پسماند برای توسعه که همگی ناشی از سیاست شیعه محوری در جهان و نه کشور داری می باشد . تراکم بزه و حتی زیر ساخت های ایمانی و اخلاقی را بدنبال خود به شاخصه های بسیار نامطلوب کشانده است . سوال اصلی این است : تاثیر سیاسی بر اقتصاد ایران پس از انقلاب اسلامی چگونه عمل کرده است . فرضیه ها : 1 -روحیه دشمن پروری در کادر رهبری ایران چالش اقتصادی با جهان برای ایران ایجاد کرده است . 2 - تفویض اختیارات بسیار زیاد در قانون اساسی به رهبر پیکره ای از قدرت بدون پاسخگویی ایجاد کرده است . 3 - عدم وجود قوای مجزا و نظارت شورای نگهبان بر همه انتخاب ها سیکل معیوب حمایت از رهبری را ایجاد کرده است . در این تحقیق سعی شده پرسش اصلی پاسخ داده شود و فرضیه ها با دلایل کافی اثبات گردد .

کلیدواژه ها

اقتصاد،سیاست،دشمن پروری،توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.