سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت و ارتباط آن با موفقیت تحصیلی در دانشجویان پرستاری و مامایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی روانشناسی، مشاوره، علوم تربیتی و علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PCESCONF02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه نمازی

دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی، عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ر شت، ایران

سبحانه کوچک زاده طالمی

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، ایران

سارا محجوبیان لنگرودی

دانشجوی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجو یی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، ا یران

چکیده

مقدمه و هدف: آمارها حاکی از آن است که وقوع خیلی از بیماری ها ومرگ ها ارتباط نزدیک با سبک زندگی نامناسب دارند، سازمان جهانی بهداشت معتقد است که با تغییر و اصلاح سبک زندگی، میتوان بابسیاری از عوامل خطرسا زی که جزء مهمترین عوامل مرگ و میرهستند، مقابله کرد لذا برای حفظ و ارتقای سلامتی، بررسی وضعیت و بهبود سبک زندگی ضروری است. این مطالعه با هدف شناسا یی وضعیت سبک زندگی مرتبط با سلامت و ارتباط آن با موفقیت تحصیلی دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شد . روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه همبستگی مقطعی بود که در آن 250 دانشجویان پرستاری و مامایی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها با روش تصادف ی خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی و مقیاس سبک زندگ ی والکربود. نسخه نهایی این ابزار دارا ی 52 گویه است. تجزیه تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS و با آزمونهای مجذور کای و همبستگی پیرسون انجام شد . نتایج: میانگین نمره سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت در دانشجویان مورد بررسی 71 / 20 ± 69 / 121 بدست آمد که بیشترین میانگین مربوط به مقیاس ارتباطات بین فردی ) 47 / 22 ( و کمترین آن مربوط به بعدفعالیت فیزیکی ) 82 / 17 ( بود. میانگین و انحراف استاندارد معدل افراد مورد بررسی 45 / 1 ± 06 / 16 گزار ش شد. بین نمره کل سبک زندگی و معدل دانشجویان همبستگی آماری معنیدار مشاهده نشد (r=0.058, p=0/36). در بعد فعالیت فیزیکی میانگین نمره دانشجویان پرستاری کمی بالاتر ازدانشجویان مامایی بود اگرچه این تفاوت اماری بین دو رشته معنیدار نبود P=0/63 .نتیجه گیری :با توجه به اینکه نمره کل سبک زندگی در دانشجویان مورد بررسی چندان مطلوب نبود بررسی های بیشتر برای شناسایی موانع موجود و برنامه ریزی برای بهبود وضعیت سبک زندگی در دانشجویان ضروری به نظرمی رسد.

کلیدواژه ها

سبک زندگی، سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت، وضعیت تحصیلی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.