انتخاب تطبیقی پروتکل های رمزنگاری در شبکه های حسگر بی سیم با استفاده از نظریه بازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی مکانیک، برق، کامپیوتر و علوم مهندسی موناکو
  • کد COI اختصاصی: MECECONF02_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین چاهخویی نژاد

دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر نرم افزار – دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

مهدی نژادفرحانی

دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر نرم افزار – دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

محمدمهدی اسکندری

امیرحسین تاج الدین

چکیده

نظریه بازی در سناریوهایی بکار گرفته می شود که چندین بازیکن با انگیزه های مختلف با یکدیگر به رقابت می پردازند. اخیرا راه حل های مختلفی بر اساس نظریه ی بازی پیشنهاد شده است که با جنبه ی امنیتی شبکه های حسگر بی سیم )WSNs( مرتبط می باشد. با این حال، گره ها قابلیت عقلانیت و یادگیری تکاملی محدودی دارند که بکارگیری نظریه ی بازی معمولی را در WSN نامطلوب می سازد. نظریه ی بازی تکاملی )EGT( بر فرضیه ی عقالنیت محدود متکی است که با ویژگی های شبکه های حسگر بی سیم هماهنگی دارد. نویسندگان بر مبنای EGT، یک مدل امنیتی تطبیقی برای WSNs به منظور انتخاب پروتکل رمزنگاری در طی زمان اجرا پیشنهاد کرده اند. نویسندگان این انتخاب WSNs را به کمک بازی تکاملی تدوین کرده اند تا استراتژی پایدار تکاملی )ESS(برای سیستم را بدست آورند. در این مدل، گره های حسگر به طور پویا استراتژی های دفاعی را برای بدست آوردن کارآمدترین دفاع بر طبق استراتژی های متنوع مهاجمان اتخاذ می کنند. علاوه بر این، شبیه سازی حاکی از آن است که سیستم پیشنهادی به سرعت به استراتژی پایدار تکاملی همگرا می شود. نه تنها سیستم همگرا می شود بلکه سیستم پایداری ای شکل می دهد که عمدا توسط بی ثبات کردن سیستم تایید شده است. نتایج نشان میدهد که گره ها حتی پس از اختلال به سرعت به ESS بر می گردند.

کلیدواژه ها

WSNs، نظریه بازی تکاملی، پروتکل های رمزنگاری، انتخاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.