بررسی آزادسازی گاز هیدروژن توسط الکتروکاتالیست فسفید کبالت سنتز شده به روش هیدروترمال در فرآیند الکترولیز آب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه السادات میران

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد- شناسایی و انتخاب مواد، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین

مرتضی ثقفی یزدی

استادیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

محمد تلافی نوغانی

دانشیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

امیرحسین مغنیان

استادیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

چکیده

الکترولیز روشی مستقیم براي جدا سازي گازهاي اکسیژن و هیدروژن از آب است، اما این فرایند به شدت به الکتروکاتالیست وابسته است و مورفولوژي آن نیز اهمیت زیادي در عملکرد آن دارد که تحت تاثیر موارد زیادي از جمله دما، زمان و... است. در این پژوهش به بررسی خواص الکتروکاتالیستی فسفید کبالت رسوب داده شده روي فوم نیکل پرداخته شده است. به این منظور نمونه هاي کبالت فسفید در شرایط دمایی مختلف 120 و 150 و 180 درجه سانتی گراد به مدت زمان 5 ساعت به روش هیدروترمال سنتز شدند. مورفولوژي نمونه ها با میکروسکوپ FE-SEM، توزیع اتم ها در ساختار توسط آنالیز نقشه برداري عناصر (map)،ترکیب عنصري توسط تکنیک پراش انرژي پرتو ایکس (EDS) و آنالیز فازي نمونه هاي سنتز شده توسط پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شدند. فعالیت الکتروشیمیایی نمونه ها توسط ولتامتري خطی (LSV)، منحنی پلاریزاسیون تافل و ولتامتري چرخه اي (CV) ارزیابی شدند که بهترین نتایج مربوط به نمونه فسفید کبالت سنتز شده در دماي 180 درجه سانتی گراد براي 5 ساعت است که آزادسازي هیدروژن آن در چگالی جریان 10- میلی آمپر برابر با پتانسیل اضافی 0/15- ولت است که نسبت به بقیه نمونه ها داراي فعالیت بیشتري بود.

کلیدواژه ها

آزادسازی هیدروژن، الکتروکاتالیست، کبالت فسفید، نانو ساختار، فوم نیکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.