پوشش دهی سطح تانتالوم با کامپوزیت زیرکونیا- سیلیکا- تیتانیا جهت توسعه کاربرد آن در پزشکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان آهنگری

کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

محبوبه محمودی

دانشیار، مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

محمود حاجی صفری

دانشیار، مهندسی مواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

محمدرضا توکلی

دانشجو دکتری، مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

امروزه تانتالوم (Ta) به دلیل زیست سازگاری و خواص مکانیکی بسیار عالی با موفقیت در ایمپلنت های زیستی مورداستفادهقرارگرفته است. بااین حال، حتی فلزات کاملاً پایدار هم ممکن است در شرایط فیزیولوژیک کمپلکس های زیان آور تشکیل دهندو از طرفی Ta به طورمعمول زیست فعال نیست و قادر به پیوند مستقیم با بافت استخوانی اطراف نمی باشد. بنابراین بهبود خواصسطحی ایمپلنت تانتالوم با روش پوشش دهی با مواد بیوسرامیکی سبب توسعه کاربرد تانتالوم در پزشکی می گردد. در این پژوهشکامپوزیت زیرکونیا ((ZrO(2/ سیلیکا ((SiO(2)/ تیتانیا (TiO(2) با روش اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی (PEO) بر روی سطحتانتالوم پوشش داده شد. سپس مورفولوژی، میزان ترشوندگی سطح، و زبری سطح نمونه ها به ترتیب با میکروسکوپ الکترونیروبشی انتشار میدانی (FESEM)، دستگاه زاویه تماس و AFM ارزیابی گردید. نتایج حاصل از آزمونها حضور پوشش کامپوزیتیرا باضخامت 2μm را تأیید کرد. همچنین زبری نمونه ها پس از پوشش دهی با کامپوزیت زیرکونیا / سیلیکا / تیتانیا افزایش یافت.همچنین با آزمون زاویه تماس، مشاهده شد زاویه تماس نمونه پوششدهی شده کاهش یافت. بنابراین نتایج حاکی از این استکه تانتالوم پوشش دهی شده با نانو کامپوزیتی زیرکونیا / سیلیکا / تیتانیا می تواند گزینه مناسبی جهت کاربرد در ایمپلنت هایدندانی و ارتوپدی باشد.

کلیدواژه ها

اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی (PEO)، پوشش دهی، سیلیکا، تانتالوم، تیتانیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.