اثر الیسیتورهای ذرات نانوکبالت و روی بر بیان ژن های درگیر در سنتز کوکوربیتاسین در کشت سلولی خیار
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی شهرسازی، عمران ، معماری و محیط زیست موناکو
- کد COI اختصاصی: UCAECONF02_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 656
نویسندگان
چکیده
هدف :هدف از این پژوهش بررسی بیان ژن های SQLE،OSC و bHLH با استفاده از سوسپانسیون سلولی گیاه خیار پرداخته شد . . مواد و روشها: غلظت-های 5، 10 و ppm 15 نانواکسید روی و کبالت استفاده و نمونه برداری در فواصل زمانی 24، 48 و 72 ساعت انجام شد .بررسی بیان ژنها با روش Real-time PCR صورت گرفت .به طورکلی هر دو الیسیتور مورد استفاده، بر بیان ژنها تاثیر داشتند. تاثیر نانواکسید روی بر بیان ژنها بیشتر از نانواکسید کبالت بود .بیشترین سطح بیان ژن OSC، مربوط به بازه زمانی 24 ساعت و غلظت ppm15 بود .ژن bHLH بیشترین میزان بیان را در غلظت ppm15و مدت زمان 48 ساعت داشت.بیشترین میزان بیان ژن SQLE، در غلظت ppm5 و مدت زمان 24 ساعت صورت گرفت. نانواکسید کبالت تاثیر بسیار کمتری نسبت به نانواکسید روی در افزایش بیان ژنها داشت. بیشترین سطح بیان ژن OSC، مربوط به بازه زمانی 24 ساعت و غلظت ppm15 بود .ژن bHLH بیشترین میزان بیان را در غلظت ppm15و مدت زمان 48 ساعت داشت.بیشترین میزان بیان ژن SQLE، در غلظت ppm5 و مدت زمان 24 ساعت صورت گرفت. نانواکسید کبالت تاثیر بسیار کمتری نسبت به نانواکسید روی در افزایش بیان ژنها داشت.کلیدواژه ها
خیار، کوکوربیتاسین ،بیان ژن، نانوذرات ،Real-time PCR، نانواکسید روی، نانواکسید کبالتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.