بررسی عملکرد پیوندگاه برروی تنگراه در بزرگراه های درونشهری (مطالعه موردی: شهر تهران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی شهرسازی، عمران ، معماری و محیط زیست موناکو
  • کد COI اختصاصی: UCAECONF02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آریانا خسروی

دانش آموخته کارشناسی ارشد عمران گرایش حملونقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

محمدسعید منجم

دانشیار دانشگاه خواجه نصیرالدین

ابراهیم صفا

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

در جامعه امروزی خسارت های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بیشتر از پیش مشاهده میشود که این خسارات را میتوان در شاخه مهندسی حملونقل و ترابری، ناشی از ترافیکهای سنگین و صف های طولانی در بزرگراه های درون شهری و محدوده تبادلات دانست. هدف اصلی در این مطالعه، بررسی تأثیر پارامترهای هندسی پیوندگاه از جمله طول صف، طول لچکی و طول باند شتاب گیری به کمک پارامترهای جزءنگر تحلیل جریان ترافیک بر بزرگراه های شهر تهران است. به منظور جمع آوری پارامترهای جزءنگر با استفاده از روش میدانی بیش از 30 بزرگراه به همراه پیوندگاه هریک انتخاب شدند. سپس در موقعیت های انتخاب شده از 3 نقطه مشخص (نقاط بالادست، پایین دست و نقطه همگرایی) فیلمبرداری شد و به منظور برداشت هندسی و میدانی از سایت Google maps کمک گرفته شد. در مرحله بعد، جهت مقایسه تغییرات پارامترهای ترافیکی با هر یک از اندازه های هندسی شیبراه ورودی، به کمک نرم افزار Excel نمودارهایی تهیه شد که محور افقی نشان دهنده پارامتر هندسی و محور عمودی بیانگر تغییرات هریک از پارامترهای ترافیکی بود. در این نمودارها نقاطی که بالاتر از خط واقع شده بودند به عنوان نقاط بحث برانگیز انتخاب شدند. ملاک انتخاب این نقاط براساس محور عمودی نمودار است به این علت که هرچه نقاط از خط بالاتر باشند به این معنی است که تغییرات پارامتر ترافیکی بیشتر بوده است و این بالا بودن تغییرات یکی از دلایل ایجاد ترافیک سنگین و صف طولانی می باشد. سپس با بررسی اندازه های هندسی از جمله طول صف میتوان به این نکته اشاره کرد که باند شتابگیری اجرا شده با استانداردهای آیین نامه آشتو یا نشریه 415 مغایرت دارد و همین عامل میتواند سبب ایجاد تراکم های ترافیکی بالا و صف های شدید گردد. این علت را میتوان به عنوان الگوی نامناسب در هنگام طراحی و یا اصلاح بزرگراه ها در آینده در نظر گرفت.

کلیدواژه ها

بزرگراه، گلوگاه، صف، پیوندگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.