اثر گام زمانی در دقت روشهای روندیابی هیدرولوژیکی رودخانه مطالعه موردی: رودخانه دز

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ESTAHBANCCE01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1762
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی شایان

کارشناس ارشد مهندسی آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

مجید عباسی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

تورج سبزواری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

چکیده

روندیابی سیل کاربرد فراوانی درمسائل مربوط به پیش بینی سیل طراحی مخازن ، سامان دهی رودخانه، محاسبه ارتفاع سیل بندها و دیوارهای موازی رودخانه دارد. برای روندیابی سیلاب در رودخانه از روشهای هیدرولیکی و هیدرولوژیکی استفاده می گردد. حل روشهای هیدرولیکی پیچیده و طولانی می باشد بنابراین استفاده از روشهای هیدرولوژیکی که با محاسبات کمتر و ساده تر می تواند جوابهای قابل قبولی ارائه کند اجتناب ناپذیر است هدف این تحقیق ارزیابی اثر گامهای زمانی مختلف در نتایج روشهای روندیابی هیدرولوژیکی از جمله روشهای ماسکینگام ، گانوکس و آث - کین اصلاح شده است همچنیندراین مطالعه سعی شده تا در هر مدل بهترین روش انتخاب ضرایب معرفی شوددراین تحقیق بازه حرمله ایستگاه ورودی و بامدژ ایستگاه خروجی در رودخانه دز انتخاب گردید. به منظور ارزیابی روشهای هیدرولوژیکی فوق تعداد 26 سیل انتخاب و هیدروگرافهای ورودی ایستگاه حرمله درگامهای زمانی متفاوت به وسیله روشهای مختلف انتخاب ضرایب روندیابی گردید. در مرحله بعدی به منظور تعیین بهترین روش روندیابی از شاخصهای اماری مجذور میانگین مربعات خطا، ضریب کارایی و خطای نسبی دبی پیک استفاده شد.

کلیدواژه ها

روندیابی سیلاب، روش ماسکینگام، روش کانوکس، ضریب کارایی، رودخانه دز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.