آثار مشوق های مالی و مالیاتی بر سرمایه گذاری در صنعت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CMEACONG02_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ساری خانی

کارشناس ارشدعلوم اقتصادی

سیدحسن میرعسگری

کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی (استراتژیهای توسعه صنعتی)

چکیده

مالیات بر شرکت ها، در شرایط سود خالص، که به سود مارشالی شهرت دارد؛ هیچ تأثیری بر سرمایه گذاری و سبک تولید نخواهد داشت؛ اما در شرایط حضور سود ناخالص، برجریان حقیقی شرکت، یعنی بر سرمایه گذاری تاثیر می گذارد. نحوه برخورد مالیات با سرمایه گذاری و درآمد سرانه، اثرات قابل ملاحظه ای برای هزینه استفاده از سرمایه دارد. هزینه سرمایه گذاری، موجودی سرمایه مطلوب و ظرفیت تولیدی تحت تاثیر قرار می گیرد.معافیت استهلاک نیز هزینه سرمایه را کاهش می دهد بنابراین هر چقدر استهلاک بیشتر باشد نرخ موثر مالیاتی کمتر خواهد بود و صرفه جویی مالیاتی برای سرمایه گذاری بیشتر میشود.مقاله حاضر بررسی آثار مشوق های مالی و مالیاتی بر سرمایه گذاری در صنعت است که دوره زمانی این مطالعه 1380-1397می باشد. کلیه داده های مربوط به مطالعه از طریق پایگاه مرکز آمار ایران و بانک مرکزی جمع آوری شده است که با استفاده از تکنیک اقتصادسنجی پانلی به شیوه حداقل مربعات وزنی (EGLS) در منتخبی از صنایع کشور شامل 8 صنعت؛ فولاد، پتروشیمی، سیمان، خودرو سازی، نساجی، کاشی و سرامیک، صنایع غذایی و وسایط نقلیه و تریل مورد بررسی قرار گرفت. برای پردازش، دسته بندی و آماده نمودن متغیرها و ورود به نرم افزار Eviews از نرم افزار تخصصیExcel استفاده شد و در نهایت برای برآورد مدل و آزمون فرضیه های مقاله از نرم افزارEviews بهره گرفته شد با توجه به نتایج تمامی فرضیه های مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.

کلیدواژه ها

مالیات- نرخ بهره- سرمایه گذاری- نرخ تورم- اعتبارات و تسهیلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.