بررسی پارامترهای موثر بر رفتار لرزه ای قاب فولادی مهاربندی با قابلیت حرکت گهواره ای کنترل شونده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE07_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

محمد افشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

عبدالرضا سروقدمقدم

دانشیار، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

چکیده

هنگام رخ دادن زلزله هاي بزرگ، سیستم هاي باربر لرزه اي طرح شده بر اساس شکل پذیري، دچار خرابی بسیار گسترده اي در سراسر سـازه می شوند، مواردي ماننـد تغییرشکل هاي ماندگار ایجاد شده باعث اختلال در کاربري ساختمان میشود . در سالهاي اخیـر بـراي تضـمین برگشـت سریعتر ساختمان به کاربري، سیستمهاي نوین مختلفی با تلفیق خاصیت هاي برگشت پذیري و قابلیت تعمیر، این مهم را محقق کردند. یکی از ایـن سیستمها در سازه هاي فولادي، سیستم کنترل شده با حرکت گهواره اي است که شامل سه قسمت می باشد: ( 1 قاب فولادي مهاربندي کـه انتظـار میرود به صورت الاستیک رفتار کند. این قاب به فونداسیون متصل نیست و اجازه دارد از روي فوندااسیون بلند شود، (2تاندون هاي پس کشیده شده که از بالاي سازه به فونداسیون متصل میشوند و کمک به برگشت پذیري سازه به حالت اولیه خود می کنند، (3 فیوزهاي تعویض پذیر جاذب انـرژي که باعث میشوند خرابی در محلهاي مشخصی در سازه (بین دهانه ها) متمرکز شود . در این مقاله با استفاده از تحلیـل دینـامیکی غیرخطـی قـاب دوبعدي سه طبقه مهاربندي شده به بررسی معایب و مزایاي استفاده از سیستم ذکر شده پرداخته میشود. همچنین تاثیر تغییر محـل تانـدونهـا، افزایش نیروي تاندونها، قرار دادن فیوز تنها در یکی از طبقات و یا حذف فیوز به طور کل در سازه و تاثیر پارامتر مقاومت فیوز با کـاهش و افـزایش مقدار آن بر پارامترهاي مهم پاسخ در سازه موردبررسی قرار می گیرد. پاسخ هاي بررسی شده عبارتند از:سطح عملکرد، میزان جابه جایی نسبی بـین طبقات، میزان شتاب افقی و قائم ایجاد شده در طبقات، میزان بلندشدگی ستونها از پایه و نیروي محوري ایجاد شـده در سـتونهـاي طبقـه اول. پاسخ ها هم در دو زلزله متفاوت و هم در دو سطح خطر مختلف از یک زلزله مورد مقایسه قرار خواهند گرفت. نتـایج بـه طـور کلـی نشـان دهنـده عملکرد بهتر سیستم خسارت محدود در بسیاري از پاسخهاي مطالعه شده می باشد.

کلیدواژه ها

قاب فولادی مهاربندی، حرکت گهواره ای، فیوز، برگشت پذیری، منحنی هیسترسیس پرچمی شکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.