بررسی علل ایجاد ترک و تاثیر تعداد سیکلهای اعمالی در پدیده تخلیه سریع مطالعه موردی: سد علویان و سد درودزن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ESTAHBANCCE01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارش توتونچی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

منصور مصلی نژاد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

محمد زارعی

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

مطالعه در مورد پایداری شیروانی بالا دست سد خاکی در حین تخلیه سریع امری واجب تلقی می شود در چنین حالتی خط زه آب (Phereatic Line) در بدنه سد خصوصا سدهای هموژن بصورت ثابت باقی می ماند در حالیکه فشار اب پشت سد در حال برداشته شدن می باشد این امر باعث می شود که مقاومت برشی خاک در ناحیه بالا دست بشدت و بصورت ناگهانی کاهش یابد دراین مقاله به بررسی پایداری سد علویان بعنوان یک سد هسته رسی و سد درودزن بعنوان یک سد هموژن در حین پدیده تخلیه سریع پرداخته شده است و نتایج نیز با یکدیگر مقایسه شده است از آنجایی که پدیده تخلیه سریع بعنوان یکی از خطرناک ترین شرایط برای شیب بالا دست سد خاکی می باشد دراین تحقیق سعی شده تا تعداد سیکلهای مجاز تخلیه سریع بدون آنکه ناپایداری خاصی رخ دهد ارزیابی شود.

کلیدواژه ها

سد، پایداری، ضریب اطمینان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.