اهمیت عدم قطعیت پارامترهای ژئوتکنیکی در عملکرد لرزه ای سیستم های ژئوتکنیکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE07_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر جعفریان

عضو هیئت علمی، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

حدیث معظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

محمدکاظم جعفری

عضو هیئت علمی، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

چکیده

روشهاي نوین بررسی عملکرد لرزه اي سیستم هاي سازهاي ـ ژئوتکنیکی مبتنی بر روشهاي احتمالاتی است . با توجه به اهمیت مفاهیم حالات حدي خرابی و سطوح عملکرد حین و پس از زلزله، لزوم مطالعات احتمالاتی در سیستم هاي ژئوتکنیکی آشکار میشود. از سوي دیگر عدم قطعیت پارامترهاي سازه اي و ژئوتکنیکی اثر به سزایی در تحلیل هاي لرزه اي دارد که در اکثر بررسیها از اثر عدم قطعیت پارامترهاي ژئوتکنیکی علیرغم اهمیت آنها صرفنظر شده است. نظر به متغیر بودن ماهیت فیزیکی خاك، در مطالعه ي حاضر با مدلسازي عددي یک دیوار ساحلی با استفاده از نرمافزار تفاضل محدود FLAC2D و اعمال عدم قطعیت پارامترهاي ژئوتکنیکی در تحلیل دینامیکی این دیوار، اثر این عدم قطعیتها در عملکرد لرزه اي مورد بررسی قرار گرفته است. از یک مطالعه ي موردي که مشتمل بر اطلاعات لرزه اي و ژئوتکنیکی و همچنین مشاهدات محلی میباشد استفاده شده تا مدلسازي عددي صحت سنجی شود. نتایج این مطالعه اهمیت میزان خطا در ارزیابی پارامترهاي ژئوتکنیکی را در کنار دیگر پارامترهایی همچون شرایط مدلسازي، در عملکرد لرزه اي دیوارهاي ساحلی تشریح می نماید.

کلیدواژه ها

عملکرد لرزه ای ، عدم قطعیت، دیوار ساحلی، .FLAC2D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.