بررسی زمان هشدار احتمالاتی برای سامانه هشدار سریع زمین لرزه بر روی گسل شمال تبریز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE07_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیرا کریمی واحد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه ژئوفیزیک، تهران، ایران

رضا حیدری

هیات علمی (استادیار)، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه ژئوفیزیک، تهران، ایران

چکیده

خطرپذیری بالای اقتصادی و اجتماعی مناطق شهری در برابر ریسک لرزه ای در سالهای اخیر به دلیل تلفات سنگین ناشی از فاجعه زمین لرزه بسیار قابل توجه است و در مقابل، پیشرفت های بسیار کمی برای مقابله با افزایش خسارات ناشی از این رویدادهای طبیعی انجام شده است. از آنجایی که پیش بینی دقیق زمین لرزه با دانش و دانسته های فعلی امکان پذیر نمی باشد؛ بنابراین، برای مقابله با خسارات ناشی از زمین لرزه های مخرب در شرایط کنونی، یک سامانه هشدار سریع زمین لرزه میتواند در کاهش خسارات جانی و مالی زمین لرزه نقش پراهمیتی داشته باشد. در این مطالعه تلاش شده است که با استفاده از تعریف تابع احتمالاتی، میزان اجرایی بودن سامانه هشدار سریع زمین لرزه برای گسل شمال تبریز در شمالغرب ایران بررسی و زمان هشدارهای در سایت و ناحیه ای مناطق در معرض خطر زمین لرزه به شکل احتمالاتی ارزیابی گردد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که هشدارهای درسایت قابل توجهی نمیتوان برای مناطق با خطر بالا برای فعالیت گسل شمال تبریز ایجاد نمود. حال آنکه از همین ایستگاه ها میتوان برای برخی از مناطق مورد نظر، هشدارهای ناحیه ای تا حدود 18 ثانیه ایجاد نمود. برای پیدا کردن نقاط در معرض خطرات زمین لرزه؛ با استفاده از شبیه سازی زمین لرزه به روش کاتورهای، مقادیر بیشینه شتاب جنبش زمین برای شهرهای شمال غرب ایران محاسبه گردید، در نتیجه این محاسبات، نقاط اولویت دار مورد بررسی در این مطالعه خوی، ورزقان، سراب، تبریز، قره ضیاءالدین و خواجه در نظر گرفته شده است.

کلیدواژه ها

سامانه هشدر سریع زمین لرزه، هشدار در سایت و هشدار ناحیه ای، حداکثر جنبش نیرومند زمین، نمودارهای تابع تجمعی احتمالاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.