بررسی عوامل موثر بر میزان آب خروجی از زهکش های شبکه آبیاری و زهکشی مغان و تاثیر شیوه های بهره برداری بر آن

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش کمیته ملی آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: INCID12_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2039
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید کرامتی طرقی

عضو هیئت علمی موسسه فنی و مهندسی ،مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

نبی اله پاسبان عیسی لو

کارشناس ارشد آبیاری شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی مغان

عباس قنبری

مدیر امور آب شهرستان گرمی

چکیده

شبکه ابیاری و زهکشی مغان به عنوان یکی از شبکه های مدرن و بزرگ ابیاری و زهکشی کشور تجربه ای نزدیک به چهار دهه بهره برداری را در کارنامه خود دارا است این شبکه با کانال اصلی به ظرفیت 80 مترمکعب بر ثانیه مساحت 90000 هکتار ناخالص از اراضی دشت مغان را زیر پوشش قرار داده است حجم قابل توجه اب خروجی از زهکشهای شبکه مغان همواره مورد بحث و توجه کارشناسان چه در داخل شبکه و چه دیگر کارشناسان و متخصصین بوده است اگر نگاهی به میانگین هفت ساله حجم آب کل خروجی از زهکشهای شبکه مغان بیفکنیم عدد 220 میلیون مترمکعب در سال را مشاهده می نماییم شرکت بهره برداری از شبکه مغان طی سالهای اخیر سعی نموده است که از میزان تلفات شبکه و در نتیجه حجم خروجی از زهکشها بکاهد در تحقیق حاضر یک دوره بهره برداری هفت ساله از سال 1378 تا سال 1385 مورد بررسی قرارگرفته است دراین دوره حجم آب خروجی از هشت زهکش اصلی شکبه به تفکیک هریکو به تفکیک ماهها و فصول بهره برداری مورد تجزیه و تحلیل واقع شد. به علاوه توزیع آب و نحوه تحویل و شرایط ابیاری مزارع با بازدیدهای میدانی و بررسی نحوه کار عوامل توزیع آب ثبت گردید. در ابتدا منابع تغذیه کننده اب خروجی از زهکش ها تعیین و بدین ترتیب هفت منبع تغذیه شناسایی گردید عوامل موثر در دو فصل بهره برداری و غیر بهره برداری بطور جداگانه مشخص شدند.

کلیدواژه ها

آب زهکشها، شبکه ابیاری و زهکشی، مغان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.