شناخت و بررسی اصول معماری پایدار و اهمیت و لزوم استفاده از آن در معماری معاصر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF05_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا کابلی

استاد معماری موسسه آموزش عالی مهراروندآبادان

مرتضی صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری

چکیده

پیدایش معماری پایدار و مفهوم پایداری در معماری در دهه ی 1970 و در نتیجه توجه به ویژگی های اقلیمی،عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی و فرهنگی و ... که در راستای آگاهی بشر به موارد مذکور می باشد شکل گرفت. امروزه در معماری معاصر به دلیل تقلید کورکورانه از معماری دیگر جوامع بدون در نظرگرفتن ویژگی های اقلیمی، عوامل اجتماعی و فرهنگی و ... شاهد آسیب به محیط زیست و طبیعت و همچنین بالارفتن مصرف انرژی در ساختمان ها هستیم این در حالی ست که معماری بومی همواره اقلیم، محیط و طبیعت اطراف خود، عوامل فرهنگی و اجتماعی و ... را در نظر داشته است و برای حفظ آنها به خلق راهکار پرداخته است این در حالی ست که معماری معاصر بی توجه به این موراد رشد داشته لذا مبحث معماری پایدار مطرح گردید تا معماری معاصر را تحت تاثیر اصول خود به خلق ساختمان هایی در راستای حفاظت از محیط زیست و... بیانجامد. پژوهش مذکور به شناخت و بررسی اصول معماری پایدار و اهمیت و لزوم استفاده از این اصول در معماری معاصر در راستای حف محیط و طبیعت و کاهش مصرف انرژی به روش توصیفی تحلیلی و با استناد به مطالعات کتابخانه ای به تبیین محتوایی و کارآمدی و کارآیی معماری پایدار و ویژگی های آن و نمود و اهمیت آن در معماری معاصر می پردازد و با استفاده از تکنیک SWOT به شرح نقاط قوت، ضعف، تهدید، و فرصت معماری پایدار و ساختمان های با در نظر گرفتن و نگرفتن اصول معماری پایدار در معماری معاصر می پردازد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری معاصر، کاهش مصرف انرژی، حفظ محیط زیست و طبیعت ، swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.