بررسی ویژگی های معماری امامزادگان استان قم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF05_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان مرادی

لیلا مظاهری

علی رحمتی زاده

گروه معماری،موسسه آموزش عالی کادوس،رشت،ایران

چکیده

از دیرباز اماکن متبرکه و زیارتگاه ها مورد توجه اساسی مردم ساکن دیندار و صاحب مذهب به ویژه مذهب تشیع بوده است در اعتقادات ما طلب شفاعت و رفع گرفتاری و دستگیری از ما توسط اولیای دین و امامزادگان واجب التعظیم امری جا افتاده می باشد .با سفر امام رضا (ع) به ایران، بسیاری از دوستداران و نوادگان اهل بیت علیهم السلام رهسپار ایران شدندو برخی از ایشان توسط دشمنان به شهادت رسیدند. ارادتمندان اهل بیت علیهم السلام نیز به ساخت بارگاه هایی برای ایشان مباردتکردند و آرامگاه آنها به زیارتگاه عامۀ مردم تبدیل شد.. در این مقاله، با روشی توصیفی- تحلیلی، ضمن بررسی موقعیت جغرافیایی و تاریخی شهرستان قم و معرفی امامزادگان و بقاع متبرکۀ آن،جایگاه اجتماعی و فرهنگی این اماکن مذهبی و همچنین بررسی تزئینات مورد استفاده در امامزاده ها مورد تببین قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بارگاه امامزادگان و بقاع متبرکه در اینشهرستان، به قطب فرهنگی منطقه تبدیل شده است و وجود این اماکن، آرامش روحی و روانی مردم را در پی داشته و در تعاملات اجتماعی و مراودات بین شهری تأثیر بسزایی داشته است. (برقعی، علی اکبر. ( 3131 ) . راهنمای قم، انتشارات دفتر آستانه: قم )

کلیدواژه ها

ایوان، امامزادگان، بقاع متبرکه، تزیینات، استان قم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.