عمران و شهرسازی در قرن چهارم هجری قمری (نمونه موردی: شیراز در زمان عضدالدوله دیلمی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: DCONF05_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا احمدی

مدیر مرکز شیرازشناسی

چکیده

گسترش و عمران و آبادي شهرها پس از اسلام به صورت چشمگیري افزایش پیدا کرد که در این بین باید به نقش حاکمان و وزیران آن ها اشاره نمود. عضدالدوله یکی از حاکمان بسیار مهم شیراز است که در قرن چهارم هجري بر این شهر و نواحی اطراف تا بغداد حکومت می کرد. یکی از ویژگی هاي بسیار مهم او توجه به عمران و آبادي شهرها بوده که می توان به ساخت و سازهاي او در بغداد و ... اشاره کرد. شهر شیراز در زمان او به عنوان یک پایتخت انتخاب شد و او با مستقر شدن در این شهر اهمیت آن را بیشتر کرد. عضدالدوله در این شهر دست به ساختن بناهایی نمود که امروزه به جز دو مورد، از آن ها اثري باقی نمانده و تنها بر اساس برخی منابع موقعیتشان مشخص می باشد. شاید بتوان بدون اغراق سهم عضدالدوله را نسبت به دیگر حاکمان آل بویه در مقوله عمران و شهرسازي بیشتر دانست. در این مقاله سعی بر آن شده تا آثار ساخته شده توسط عضدالدوله در شیراز مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

عضدالدوله، شیراز، دیلمیان، عمران و آبادی شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.