تاثیر حجم فاز مایع روی توزیع نانولوله کربنی در زمینه مس–کروم در فرآیند آسیاکاری گلوله‏ای تر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی متالورژی و مواد، دوره: 29، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMME-29-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مسرور

دانشگاه تهران

سعید شیبانی

دانشگاه تهران

ابوالقاسم عطائی

دانشگاه تهران

چکیده

پودر نانوکامپوزیت مس- 1% کروم- 5% نانولوله ‏کربنی در سه سطح متفاوت از شدت انرژی آسیاکاری و در دو حجم متفاوت از فاز مایع تولید گردید. تحولات ساختاری و تشکیل محلول جامد توسط طیف‏سنج پراش پرتو ایکس و تغییرات میکروساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. همچنین خواص مکانیکی نمونه‏ها با روش میکروسختی‏سنجی ارزیابی شد. میانگین اندازه کریستالیت‏ها بسته به شرایط آسیاکاری و حجم فاز مایع در محدوده‏ی 94-44 نانومتر به دست آمد. آسیاکاری تر در سطوح انرژی بالاتر و حجم فاز مایع کمتر 10 میلی‏لیتر، روشی موثر در تولید نانوکامپوزیت زمینه مس با توزیع بهینه نانولوله‏های کربنی و کمترین آسیب وارد شده به آنها است. سختی حداکثر 88 ویکرز در این شرایط بهینه به دست آمد.

کلیدواژه ها

آسیاکاری تر, نانولوله کربنی, مس, نانوکامپوزیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.