پایایی بتن اسكله ها در سواحل خلیج فارس مطالعه موردی اسكله های صادرات گوگرد و مواد شیمیایی پتروشیمی رازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم پارسا

کارشناس ارشد عمران-اداره مهندسی شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی

چکیده

توجه به پايايي و دوام بتن در ساخت بنادر عظيم حاشيه خليج فارس و هزينه هاي كلان مربوط به آنها و همچنين شرايط بد و بسيار مخرب محيطي اين مناطق براي سازه هاي بتني به علت دما و رطوبت زياد و وجود يونهاي محلول در آب آن، از جمله يون كلريد و سولفات، داراي اهميت بسيار زيادي مي باشد و اين الزام را بوجود مي آورد كه در راستاي طراحي سازه هايي بادوام و همچنين مديريت پس از ساخت و نگهداري اين سازه ها، گام برداشته شود. علاوه بر اين، در بسياري از اسكله هاي موجود به دليل وجود صنايع نفت و گاز و پتروشيمي و صادرات اين محصولات، تماس مستقيم مواد شيميايي از جمله گوگرد و انواع اسيدها با بتن، شرايط محيطي را براي بتن سخت تر مي نمايد تا آنجا كه ضايعات و خسارات ناشي از اثرات خوردگي روي سازه هاي موجود، سالانه رقم قابل توجهي از هزينه ها را جهت نگهداري، رفع ايرادات، تعمير و ترميم به خود اختصاص مي دهد و يكي از مسايل چالشي تمامي اسكله ها مي باشد. لذا توجه به مشكلات موجود در اين زمينه و درس گرفتن از آنها در طراحي، ساخت و بهره برداري از اسكله هاي جديدالاحداث مي تواند بسيار مفيد باشد و ضمن صرفه جويي در هزينه هاي آتي، سهولت بهره برداري را نيز به همراه خواهد داشت. در اين تحقيق با توجه به مشاهدات، نمونه برداري و انجام آزمايشات مختلف، عوامل تخريب و ميزان تأثير هر يك در خوردگي بتن اسكله هاي مورد مطالعه (پتروشيمي رازي) مشخص شده است و جهت افزايش پايايي بتن و پيشگيري از خوردگي، با نگرشي پيشگيرانه، راهكارها و پيشنهاداتي درباره انتخاب هندسه، انجام طراحي، روش ساخت و اجرا جهت اسكله هايجديدالاحداث و همچنين پيشنهادات مربوط به دوره بهره برداري از اينگونه اسكله ها، ارايه شده است. لازم به توضيح است كه تجربيات پراكنده استفاده از بسياري از اين راهكارها، بيانگر مؤثر بودن آنها در اسكله هاي مشابه بوده كه مي تواند بصورت كامل جهت اسكله هاي جديد به اجرا درآيد.

کلیدواژه ها

بتن، پایایی، پیشگیری از خوردگی، دوام، خلیج فارس، اسکله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.