تبیین اصول مدیریت نوسانات بازار به کمک روایات با رویکرد احتکار در جامعه اسلامی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_290
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آریا فکور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت استراتژیک گروه مدیریت، دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران

چکیده

دادوستد در جامعه اسلامی دارای آداب خاصی است که به آداب پیش، حین و پس از تجارت تقسیم می شود. قوانین دادوستد در جامعه اسلامی برای بهبود انجام معاملات و در نظرگیری منافع عموم مردم، جلوگیری از وابستگی کشور به جوامع دیگر و حفظ استقلال اقتصادی و اجتماعی مسلمانان تدوین شده است. بر مسلمانان واجب است که در زمان انجام تجارت این اصول را در نظر داشته باشند که توجه و دانستن اصول و قوانین مربوط به احتکار برای مسلمانان نیز سفارش شده میباشد. در این مقاله سعی شده است با بررسی تحقیقات گذشته، پس از تبیین اصول مدیریت نوسانات بازار از نظر اندیشمندان و محققان، روایات و بیانات مستند از ائمه اطهارعلیهم السلام در رابطه با احتکار مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. نتایج نشان داد که آگاهی عمومی جامعه، توجیج تجار و بازرگانان در ارتباط با عواقب احتکار برای سرمایهی خود آنها، پیگیری، مسئولیت پذیری و نظارت دقیق و بدون جانبدارانه ی مسئولان، میتواند ما را در پیشبرد اهداف اقتصاداسلامی در کشور عزیزمان ایران اسلامی یاری دهد و هدایت کند.

کلیدواژه ها

اخلاق، احتکار، نوسانات بازار، کسب وکار، دادوستد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.