بررسی میزان تأثیر دین و تربیت دینی منطبق با سبک زندگی اسلامی بر پیشگیری از کجروی های اجتماعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا رسولی

کارشناس ارشد علوم اجتماعی گرایش جمعیت شناسی

عسگر ساوری

دانشجوی دکتری امنیت ملی

عزت اله زمانی

کارشناس ارشد روانشناسی

چکیده

یکی از مهمترین مؤلفه های زندگی بشری که از آغاز زندگی اجتماعی انسان، وجود آن در هر جامعه ای، نقش تعیین کننده برای زندگی سعادتمندانه آحاد مردم دارد، سبک زندگی است. بزهکاری پدیده ای اجتماعی و انسانی است و قدمت آن به اندازه قدمت تشکیل جوامع و حتی قبل از آن، مصادف با خلقت انسان است. برای به وجود آوردن انسانهای سالم از نظر روانی و جسمانی بایستی تأکید زیادی بر ترویج ارزش های دینی، گسترش امور فرهنگی و بالا بردن ایمان مذهبی افراد شود. یکی از نیازهای فطری انسان نیاز به عبادت و پرستش است. در دین اسلام اگر نماز با آداب و شرایطش به جا آورده شود، انسان را نه تنها به آرامش کامل می رساند که او را به تدریج از سطوح پایین تحولی بالا برده و به سطح متعالی می رساند. در کاهش کجروی ها و آسیب های اجتماعی تنها یک علت دخیل نیست و علل مختلفی در کاهش و پیشگیری آسیب ها نقش دارد. در این تحقیق میزان تأثیر دین و تریت دینی منطبق با سبک زندگی اسلامی بر پیشگیری از کجروی های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است و این تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی و مبتنی بر روش مطالعات کتابخانه ای می باشد. بدین ترتیب که در گردآوری و تدوین اطلاعات و داده ها از کتاب های مختلف و مقالات تخصصی بهره گرفته شده و پس از مطالعه و فیش برداری به تحلیل اطلاعات پرداخته شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد اکثر مجرمان و بزهکاران کسانی هستند که رابطه خوبی با مسائل دینی، اعتقادی و مذهبی ندارند. امروزه تجویز داروی دینی و توسعه ایمان دینی یکی از مسائل مهمی است که مورد توجه اکثر درمانگران و روانشناسان قرار گرفته است و در سبک زندگی اسلامی مقصد، مقصود و جهت حرکت همۀ افراد و سازمان ها باید خدا و کسب رضایت او، نهادینه سازی و حاکمیت ارزش ها باشد. در ادامه مؤلفه های سبک زندگی در اندیشۀ مقام معظم رهبری)مدظله العالی( در پنج حوزۀ کلی ترسیم شد که هر یک از این حوزه ها دارای مؤلفه هایی است که خطوط کلی زندگی یک مسلمان را ترسیم می کند.

کلیدواژه ها

دین، تربیت دینی، سبک زندگی، کجرویهای اجتماعی، پیشگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.