اختلال طیف اوتیسم آتیپیک و بررسی همبستگی آن با سلامت معنوی، توانمندسازی و کیفیت زندگی از دیدگاه سبک زندگی دینی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1813
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت الله نمدی

کارشناس ارشد مدیریت مالی، ۱۳۴۹ بروجرد، تهران، ایران

چکیده

زمینه مساله: سبک زندگی اسلامی یعنی در زندگی هر فرد چه شخصی، چه خانوادگی و چه اجتماعی قواعد و الگوها و قالبها و ملاکهای اسلامی نقش مهمی ایفا کنند. کیفیت زندگی شرایطی است که خوب زیستن را امکان پذیر میسازد، بنحوی که فرد در یک وضعیت مناسب جسمی، روانی و اجتماعی قادر به انجام فعالیتهای روزمره باشد. هدف : بررسی همبستگی میان توانمندسازی و افزایش کیفیت زندگی افراد دارای اختلال طیف اوتیسم و خانواده های آنان با بهره گیری از آموزه های دینی و جلب توجه و حمایت آنان از طرف مراکز دینی. روش: بیان واقعیتهای زندگی یک پسر اوتیستیک و برخی از خصوصیات، مشکلات، پیشنهادات و ارزش گذاری آن حقایق با تحقیقات داخلی و بین المللی در زمینه دین، معنویت و کیفیت زندگی. نمونه پژوهش یک نوجوان دارای اختلال طیف اوتیسم با عملکرد بسیار پایین میباشد او تا ۱۸ ماهگی از لحاظ رشدی کاملا۰ طبیعی و در سلامت کامل بود. هم اکنون ۱۷ سال دارد و ۱۵ سال است که مبتلا به اختلال اوتیسم از طیف خیلی شدید شده و تعاملات اجتماعی و رفتارهای او کاملا۰ غیرقابل کنترل، غیرقابل باور و غیرقابل تحمل است. واکسن های یادآوری او در ۱۸ ماهگی انجام گردید. یافته ها: بین سلامت معنوی، سبک زندگی دینی و حمایت معنوی و مادی از جامعه اوتیسم در تمامی جنبه های زندگی، همبستگی معناداری وجود دارد و واکسن آلوده (غیراستاندارد) و یا آلودگیهای ناشی از آن میتواند عامل یا محرکی برای اختلال طیف اوتیسم در نمونه مورد مطالعه باشد. نتیجه گیری: توانمندسازی و حمایت حداکثری از جامعه اوتیسم از طرف نهادهای دینی نظیر حوزه های علمیه، علما و مراجع تقلید باعث کاهش مشکلات و بهبود شرایط و ارتقای سلامت معنوی و اجتماعی آنان خواهد شد.

کلیدواژه ها

اختلال طیف اوتیسم، دین، کیفیت زندگی، معنویت، واکسنهای آلوده، توانمندسازی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.