نقش اخلاص درعبادات برای رسیدن به حیات معنوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد دهقانی

دانش آموخته دانشگاه فردوسی مشهد. کارشناسی ارشد

عباسعلی سلطانی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

مرضیه فردوسی دولت شانلو

دانش آموخته دانشگاه فردوسی مشهد. کارشناسی ارشد

چکیده

اگرچه امراض واگیرداری همچون طاعون، وبا و ... از جوامع انسانی رخت بسته است اما افزایش چشمگیر بیماری های روحی و ناراحتیهای روانی (بزرگترین بیماری زمانه) وتشن6ج و اضطراب درونی، چنان اندیشمندان را هراسان کرده که به دنبال پناهگاهی برای نجات از این همه تشویش و اضطراب میباشند. به راستی چرا با مهیا شدن ابزارهای گوناگون رفاهی ظاهری و پیشرفت علوم و فراهم شدن وسایل کامجویی از طبیعت، به جای آنکه انسانها شاداب وسعادتمند شوند، روزبه روز پریشان و بدبخت تر می شوند؟ پاسخ این پرسش را میتوان در دو بعدی بودن انسان دانست. انسان از دو بعد مادی ومعنوی یا جسم و جان آفریده شده و توجه کامل به یک بعد مادی و رفاهی به معنای سعادت و خوشبختی انسان نیست. این دو بعد بسان دوبال برای پرواز انسان به ساحل آسایش و آرامش ضروری است. پس پاسخ این است که بی توجهی به بعد معنوی موجب این سرگشتگی ونابسامانی است. ترمیم وتیمار بال زخم خورده معنویت انسان، موجب تکامل و شادکامی انسان و وصول به حیات معنوی وسعادت است. انسانهای معنوی و باایمان، عاشق حق و تسلیم اویند؛ لذا اضطراب و نگرانی و دلهره و در نتیجه رنج و افسردگی و بیماری های روانی در آنها راه نداردحتّی مرگ را چون یک قدم و حرکتی برای وصول به محبوب و تولّدی دیگر برای حیات زندگی جاودان میدانند. اما آنچه مهم است اینکه این عبادات و ... باید با خلوص و اخلاص باشد، به طوری که تنها راه وصول به سعادت واقعی و رهایی از نگرانی ها معنویت و نیایش خالصانه است. راز نهفته در اینکه چرا جوامع دینی نیز همچون جوامع غیردینی گرفتار نگرانیها و سرگشتگی هستند، در عدم اخلاص درمعنویات و عبادات است. روش پژوهش در این مقاله توصیفی-تحلیلی است و هدف از این مقاله آن است که با بررسی دقیق و موشکافانه بعد معنوی انسان، گره گشایی از مشکلات روانی و اخلاقی بشریت نماید و بیان دارد که رمز وصول به آرامش وحیات معنوی و سعادت، اخلاص در افکار و اعمال و گفتار است.

کلیدواژه ها

اخلاص، حیات معنوی، تکامل انسان، سعادت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.