تـاویل نـور در تفسیـر کشف الاسـرار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسن رفیعی

چکیده

نور از مفاهیمی است به دفعات در قرآن بیان شده در تمام ادیان به آن توجه ویژه ای نموده اند؛ اهل معرفت تاویلات و تفاسیر مختلف برای آن بیان کرده و معانی ظاهر و باطن برای آن قائل شده اند. در این پژوهش با مطالعه کتابخانه ای ابتدا نور از دیدگاه قرآن سپس به تفصیل از دیدگاه تفسیر کشف الاسرار میبدی مورد پرداخته شده است. این تفسیر از میان تفاسیر عرفانی که شیوه تاویلی عرفانی دارند انتخاب گردید که معروف به تفسیر خواجه عبداله انصاری است و چون وی از جایگاه منحصر به فردی در عرفان برخوردار است آشنایی با اندیشه های ایشان بسیار حائز اهمیت به نظر می رسد. در این تفسیر برای »نور« معانی، مراتب و مصادیقی بیان شده که برحسب تجارب عرفانی مختلف است. زیرا نور از اسرار الهی آسمانی است و برای پی بردن به این اسرار باید تخلیه باطن رخ دهد. به معنای روشنایی، تابندگی و جلاء دهنده می باشد که باعث رویت اسرار حق و دارای مراتبی است که بر حسب رتبه سالک برای وی اتفاق می افتد. در این حالت سالک با نور حقایق به شهود اسرار و علوم الهی به صورت پنهانی و خفی می پردازد. در عرفان اسلامی به جهت اهمیت موضوع تقسیم بندیهایی صورت گرفته که گاهی با هم متفاوت و هر کدام از آنها نیز انواعی دارد.

کلیدواژه ها

نور ، کشف الاسرار، خواجه عبداله انصاری، میبدی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.