روش های الگویی تعلیم و تربیت با استفاده از تفکر و آموزه های دینی در نهاد خانواده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان طالبی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان (تربیت معلم)، مرکز آموزش عالی سلمان فارسی شیراز

مصطفی مزارعی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان (تربیت معلم)، مرکز آموزش عالی سلمان فارسی شیراز

محمدرضا جعفری

دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان (تربیت معلم)، مرکز آموزش عالی سلمان فارسی شیراز

چکیده

هدف از تدوین این مقاله، بررسی نقش تربیت دینی خانواده در رشد فضایل اخلاقی کودکان و نوجوانان است. موضوع تعلیم و تربیت و روشهای مطلوب آن و همچنین نقش خانواده در این زمینه از زمانهای بسیار دور موردتوجه بشر بوده است و در تمام عصرها در زندگانی انسان اهمیت والایی داشته است. »امر تربیتی، عملی است که روی یک فرد یا گروهی از افراد اعمال میشود یا عملی است که فرد یا گروهی از افراد آن را میپذیرند و حتی در جستجوی آن هستند تا به تغییر عمیقی منتهی شود.« یافته های تحقیق حاکی از بیتوجهی یا ناآگاهی خانواده ها نسبت به مسئله تربیت دینی است که در عمق روح و جان انسان نفوذ کامل نداشته است و همین امر باعث شده که آسیبهای روانی، اجتماعی و دینی بهسختی پیشگیری گردد. براین اساس راهکارهایی به این شرح بیانشده است: انتخاب همسر مناسب و معتقد به اسلام ناب محمدی (ص) - تغذیه و رشد فرزند از شیر و اغذیه حلال اعتدال در آموزش و تشویق به نماز و دیگر عبادات - آموزش آداب دینی متناسب با سن نوجوان و همراهی با او در ادای تکالیف دینی. در مقاله حاضر عوامل مؤثر در تربیت دینی فرزندان و روشهای تربیت دینی بیانشده است. درمجموع میتوان گفت که همه عوامل در کنار یکدیگر در تربیت دینی فرزندان مؤثر هستند.

کلیدواژه ها

تربیت دینی، خانواده، تعلیم و تربیت، کودک و نوجوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.