تاثیر افزایش بخارآب به فشار جزئی و انتقال حرارت در داخل کویل های حرارتی کوره های کراکینگ
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نخستین همایش و نمایشگاه مشعل و کوره های صنعتی
- کد COI اختصاصی: KOUREH01_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2448
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
پتروشیمی امیرکبیر-واحد الفین
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده
امروزه تولید الفین به عنوان یکی از محصولات استراتژیک و گرانقیمت در صنایع پتروشیمی از اهمیت بالایی برخوردار است به طوریکه تغییر قیمت جهانی مواد الفینی که شامل اتیلن و پروپیلن می شود به طور مستقیم و غیر مستقیم بر روی قیمت بسیاری از محصولات پتروشیمی تاثیرگذار خواهد بود. در یک واحد الفینی عوامل بسیاری بر تولید الفین ها تاثیرگذار خواهند بود که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند و مشخص شود که اهمیت هر یک از پارامترهای ذکر شده در چه درجه ای می باشد مانند نوع خوراک ورودی (اینکه خوراک با چه فازی وارد راکتور شکست حرارتی گردد)،ترکیب خوراک ورودی که خود مستقیما می تواند بر میزان و درصد تولید الفین ها تاثیر داشته باشد،درجه حرارتی که در داخل کوره های شکست حرارتی وجود دارد که بسیار تاثیرگذار در فرآیند تولید می باشد. متغیرهایی که در این تحقیق علمی مورد بررسی قرار خواهند گرفت پارامترهایی خواهند بود که بیشترین اثر را در تولید این ماده گرانبها خواهند داشت.و در نهایت میزان تزریق بخار آب رقیق کننده در خوراک پارامتری است که در این مقاله علمی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و مدلی ریاضی برای آن ارائه خواهد شد. تزریق بخار آب در داخل کویل های حرارتی که مواد هیدروکربنی تحت عنوان خوراک در آن جریان دارد باعث کاهش فشار جزیی می شود که این تغییر در فشار جزیی ترکیبات مستقیما در فرآیند کراکینگ تاثیر خواهد گذاشت آزمایشاتی که در طول این تحقیق علمی انجام خواهند شد کاملا عملی و کاربردی می باشند در این تحقیق چند کوره واقعی الفینی مورد بررسی قرار خواهند گرفت بطوریکه در یک زمان مشخص رفتار سیستم با توجه به ثابت در نظر گرفتن تقریبی بقیه پارامترها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. آزمایشات انجام پذیرفته نیز در واحد آزمایشگاهی پتروشیمی امیرکبیر ماهشهر که یکی از مجهزترین واحدهای آزمایشگاهی الفین در خاورمیانه است انجام پذیرفته است.کلیدواژه ها
بخار آب – سوپرهیت – کویل – شکست حرارتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.