وضعیت سنجی سرمایه های روحانیت در دوره صفویه و قاجاریه
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: کنفرانس ملی مؤلفههای تمدنساز در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICRCONF01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 466
نویسندگان
دانشجوی دکتری مسائل ایران دانشگاه تهران مرکز
استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران مرکز
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی تاریخی و مقایسه ای سرمایه های طبقه روحانیت در دوره های صفویه و قاجاریه با استفاده از نظریه پییر بوردیو است. در این راستا این سوال طرح شده است: با ورود به دوره قاجاریه سرمایه های روحانیت نسبت به دوره صفوبه با چه تحولاتی مواجه شده است؟ در ادامه این فرضیه مطرح می شود که با توجه به شروع مدرنیزاسیون و ایجاد اصلاحات در زمینه های گوناگون در دوره قاجاریه، به نظر می رسد سرمایه های سنتی طبقه روحانیت تحت تأثیر این تحولات قرار گرفته باشد. برای پاسخ به سوال پژوهش سرمایه های فرهنگی، نمادین، اجتماعی و اقتصادی روحانیت در دوره صفویه و قاجاریه بررسی و مقایسه شده اند. در دوره صفویه روحانیون شیعه با به دست گرفتن سرمایه های مختلف از جایگاه والایی در جامعه برخوردار شدند که این روند با ورود به دوره اصلاحات و نوگرایی در حکومت قاجاریه با چالش های جدی مواجه شد.کلیدواژه ها
روحانیت، سرمایه ها، پیر بوردیو، میدان ها، صفویه، قاجاریه.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.