مسئولیت مدنی آموزش و پرورش در قبال خسارات وارده به دانش آموزان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF03_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا عرب سوهانی

کار شناس حقوقی ، املاک و حمایت قضائی آموزش و پرورش منطقه یک تهران

چکیده

آموزش و پرورش به عنوان بزرگ ترین دستگاه دولتی و با داشتن بيشترین فضاهاي آموزشی داراي گستردگی قابل توجهی در کشور هست . حدود 15 ميليون فرهنگی و دانش آموز در محيط هاي آموزش و پرورش از جمله ساختمان هاي آموزشی، اردوگاه ها، ورزشگاه ها و استخر و زمين هاي ورزشی فعاليت می کنند. همين غالب اشخاص فعال در این فضا ها غالباً کودک و نوجوانان هستند و در اوج هيجانات و انرژي نوجوانی به سر می برند که خود عامل تشدیدکننده حوادث در فضاهاي مذکور است.اتفاقاتی که براي دانش آموزان حادث می شود، علی رغم مراقبت هاي لازم به علت تعدد عوامل و تنوع متغيرها، نبود صراحت قانونی، تشت نظریات لحاظ شده در برخی از آرا صادره از محاکم در خصوص شناسایی مسئول یا مسئولين و انتساب مسئوليت و مسئول جبران خسارت از جهاتی عاري از ابهام نمی باشد.اگرچه هرکس مسئول اعمال خود بوده و دانش آموزان نيز از این قاعده مستثنی نيستند اما چنان چه دانش آموزي در زمان فعاليت هاي آموزشی دچار حادثه گردد و یا سبب خسارت به خودیا دیگري شود، نسبت به مسئولين و آموزش وپرورش نيز موثرواقع می شود. ؛ لذا ماهيت مسئوليت مدنی دولت در مسئوليت پذیري آموزش وپرورش درخصوص حوادث آموزشی قابل بحث می باشد.در سنوات اخير به دليل کمبود امکانات وهمچنين استفاده از وسائل مستهلک حوادث ناگواري از محيط هاي آموزشی رخ داده است که باعث نقص عضووگاها مرگ دانش آموزشده است بررسی ميزان مسئوليت آموزش و پرورش به یکی از مقولات حياتی در رسيدگی به پرداخت خسارت می باشد . به دليل ابهامات در قوانين موضوعه بخصوص مباحث مسئوليت مدنی دولت و ضمان قهري باعث تشتت آراء و صدور احکام متفاوت و برخی موارد متعارض شده است لذا در این تحقيق به بررسی ارکان مسئوليت ارکان مسئوليت آموزش وپرورش می پردازیم و با تاکيد به آخرین نظر قانون گذار درباب ضمان قهري قانون مجازات به بررسی تاثير تقصير در مسئوليت آموزش وپرورش با تاکيد بر رویه قضائی پرداخته می شود .

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، خسارت،دانش آموزان،رویه قضایی،مسئولیت مدنی،خسارت مازاد بر دیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.