بررسی اثر واریته و زمان برداشت بر ترکیبات شیمیایی دو لاین امیدبخش سورگوم دومنظوره دانه ای- علوفه ای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی ،منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF05_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی یوسف الهی

دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

ام البنین دهمرده قائم آباد

دانش آموخته کارشناسی ارشدعلوم دام ، دانشگاه زابل

چکیده

این پژوهش به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی دو لاین امیدبخش سورگوم دومنظوره دانه ای-علوفه ای در مراحل مختلف برداشت بهنام های KDFGS1 و KDFGS5 و چهار زمان برداشت شامل 1-مرحله شیری دانه A، 2- مرحله خمیری نرم B، 3- خمیری سفت C و 4- رسیدن فیزیولوژیک D انجام شد. پس از جمع آوری نمونه های گیاهی و آسیاب آنها طبق روشهای استاندارد، ترکیبات شیمیایی آنها ازجمله ماده خشک (DM)، ماده آلی (OM)، پروتئین (CP)، چربی (EE) تعیین شدند. نتایج مربوط به ترکیبات شیمیایی نشان داد که تیمار KDFGS5 برداشت D با 11/75 درصد بیشترین درصد پروتئین خام را دارا می باشد. درمجموع گیاهان مورد مطالعه ارزش غذایی قابل قبولی ازنظر ترکیبات شیمیایی را دارند و می توان از آنها به عنوان بخشی از احتیاجات علوفه ای در جیره دام ها استفاده نمود.

کلیدواژه ها

تجزیه پذیری ماده خشک، تسورگوم، لاین، ارزش غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.