CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

توسعه گونه های دست کاشت چوب در جهت تامین مواد اولیه صنایع سلولزی و جلوگیری از تخریب جنگل ها (مطالعه موردی شرکت آرین ارکین)

عنوان مقاله: توسعه گونه های دست کاشت چوب در جهت تامین مواد اولیه صنایع سلولزی و جلوگیری از تخریب جنگل ها (مطالعه موردی شرکت آرین ارکین)
شناسه ملی مقاله: AHCONF05_081
منتشر شده در پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی ،منابع طبیعی و محیط زیست در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمیرا رضائی - دکتری شیمی- مسئول تحقیقات و توسعه شرکت آرین سینا
حمید هاتف نیا - دکتری صنایع چوب- مسئول تحقیقات و توسعه شرکت آرین سینا

خلاصه مقاله:
اگر چه منابع جنگلی جزیی از منابع تجدیدپذیر محسوب می شود، اما باید در نظر دا شت عدم حمایت و حفاظت ازآن، موجب از بینرفتن این منابع با سرعتی غیرقابل پیش بینی خواهد شد که جهت احیای مجدد این منابع، به صرفزمان و هزینه های بسیار زیادی نیاز است. طبق آمارهای موجود، سطح جنگل های ایران در نیم قرن اخیر کاهش قابلتوجهی داشته و همین امر موجب تصویب قوانینی در حمایت از جنگل شده است. محدودیت برداشت چوب از جنگل،کارخانجات سلولزی را با مشکل جدی در تامین مواد اولیه مواجه ساخته است. در حال حاضر طبق نظر کارشناسان، باتوجه به محدودیت های واردات چوب، بهترین راه حل تامین چوب مورد نیاز کشور، زراعت گونه های چوبی سریع الرشدمی باشد، بنابراین نیاز است که در کنار تصویب قوانین حمایتی جنگل های طبیعی، حمایت جدی از توسعه ی زراعتچوب صورت گیرد. زراعت اصولی چوب و تولید چوب صنعتی، علاوه بر حفظ و صیانت از جنگل و تامین نیازهای چوبکشور، افزایش اشتغال زایی و بهبود کیفیت زندگی کشاورزان با افزایش سطح درآمدی آنان را هم در پی خواهد داشت،اما باید توجه نمود که در صورتی کشت و زراعت چوب گستر و تداوم می یابد که در تمام مراحل زراعت تابهره برداری از چوب، از کشاورزان حمایت شود. شرکت آرین ارکین با اهداف زراعت اصولی چوب و حمایت ازکشاورزان، تاسیس و در تمام مراحل زراعت، کشاورزان را از طریق آموزش، توزیع نهال و کود رایگان و تضمین خریدچوب تولید شده مورد حمایت قرار میدهد. با توجه به شرایط اقلیمی کشور، رشد و گسترش چنین شرکت هایی می تواندایران را در زمره کشورهای تولیدکننده چوب صنعتی از گونه های سریع الرشد قرار دهد.

کلمات کلیدی:
منابع جنگلی، کارخانجات سلولزی، گونه های سریع الرشد، توسعه ی زراعت، نهال

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1130882/