آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان پسر پایه های پنجم و ششم مدارس ابتدایی دولتی شهر ساری در خصوص بهداشت دهان و دندان در سال 1398

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: طب و تزکیه، دوره: 29، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TAZK-29-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاله حالی

استادیار دندانپزشکی کودکان ، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

مایده صالحی

استادیار بیماری های دهان و فک و صورت ، دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، ساری ، ایران

قاسم عابدی

-دانشیار گروه علوم بهداشتی ،مرکز تحقیقات علوم بهداشتی ،دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، ساری ، ایران

سیاوش مرادی

استادیار پزشکی اجتماعی ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، ساری ، ایران

مهرشاد درویش نیا

دندانپزشک دانشگاه علوم پزشکی مازندران

طاهره ملانیا

دندانپزشک ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، ساری ، ایران

چکیده

< p> سابقه و هدف: سلامت دهان و دندان یکی از مهمترین عوامل مؤثر در سلامت عمومی می باشد. با توجه به شیوع بالای پوسیدگی دندان و درمان پر هزینه آن و نقش مستقیم فرد در پیشگیری از پوسیدگی دندان لازم است دانش آموزان، آگاهی کافی و نگرش مناسب برای رعایت بهداشت دهان و دندان به دست آورند. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی، نگرش، عملکرد و وضعیت بهداشت دهان و دندان دانش آموزان ابتدایی شهر ساری انجام شد.. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 300 دانش آموز پسر پایه های پنجم و ششم ابتدایی شهر ساری که به روش نمونه گیر ی خوشه ای انتخاب شدند، در سال 1398 انجام گرفت. ابزار جمع اوری اطلاعات پرسشنامه روایی پایایی شده یاوری و همکاران در چهار بخش اطلاعات جمعیت شناختی، آگاهی، نگرش و عملکرد و نیز بهداشت دهان و دندان بود.داده ها با استفاده از نرم افزار Spss-24 و با کمک آزمونهای توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: دانش آموزان از محدوده نمره 0 تا 12 مربوط به اگاهی از بهداشت دهان و دندان، میانگین نمره( 03/2±77/5) و از محدوده نمره 10 تا 50 مربوط به نگرش میانگین نمره (34/5±41/36) و نیز از محدوده نمره 0 تا 24 مربوط به عملکرد میانگین نمره (81/3±23/14) را کسب نمودند. استنتاج: با توجه به آگاهی ناکافی دانش آموزان مورد بررسی در خصوص بهداشت دهان و دندان و نیز سطح عملکرد پایین آنان، ارائه برنامه های آموزشی به منظور افزایش آگاهی و عملکرد دانش آموزان ضروری به نظر می رسد..

کلیدواژه ها

آگاهی, نگرش, عملکرد, بهداشت دهان و دندان, دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.