آلودگی آرسنیک در آبهای زیرزمینی و اثرات آن بر سلامتی انسان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR01_334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6033
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صلاح الدین ابراهیم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

حسین محمدزاده

عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

ناصر ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تمام عناصر به صورت طبیعی با غلظت های گوناگون در محیط وجود دارند که در میان آنها عناصر سمی و خطرناک نیز دیده می شوند. این به این معناست که محیط های طبیعی در مقیاس جهانی تا حدودی به وسیله عناصر سمی آلوده هستند. یکی از مهم ترین خطراتی که اکوسیستم های طبیعی و انسانی را تهدید می کند آلودگی منابع آب وخاک توسط فلزات سنگین و سمی است. آرسنیکAs) با عدد اتمی 33 سومین عنصر گروه پنجم جدول تناوبی می باشد و از نظر فراوانی در پوسته بیستمین ودر داخل آب چهاردهمین و در بدن انسان دوازدهمین عنصر فراوان است.کشف آلودگی آب های زیرزمینی به عنصر آرسنیکAs در کشورهای مختلف از جمله آرژانتین، شیلی،چین، بنگلادش، آمریکا، هندوستان،.. و اکنون در پاکستان و ایران نشان می دهد که این مسئله یک مشکل جهانی است و تمامی آبهایی که برای آشامیدن به کار می روند باید از نظر آرسنیک آزمایش شوند. آرسنیک در مناطقی که بیشتر ازحد مجاز است باعث انواعی از سرطان ها شده است. در سالهای اخیر در ایران هم نتایج مطالعات پراکنده حاکی از این واقعیت است که آبهای زیرزمینی مناطق وسیعی از ایران آلوده به آرسنیک است . از جمله می توان به بخش هایی از استان های کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان اشاره کرد. در این مقاله مناطقی از جهان و ایران که آب های زیرزمینی آن در معرض آلودگی آرسنیک است معرفی و انواعی از بیماریهای ناشی از این عنصر معرفی و همچنین به راهکار ها و روش حذف آن اشاره شده اند.

کلیدواژه ها

آرسنیک As) آب های زیرزمینی، آلودگی، بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.