تجزیه و تحلیل کاربردپذیری وب‏سایت‏های بانکی مبتنی بر ردیاب چشم و خودگزارشگری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 12، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-12-23_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود کیماسی

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

احسان عابدی

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت،آزاد اسلامی، تهران ، ایران

بنفشه سیدکباری

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد تهران شمال ، تهران، ایران

رزا هندیجانی

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

امروزه کاربران بیش از پیش ازسیستم بانکداری اینترنتی استفاده می‏کنند از این رو مطالعه در مورد کاربرد‏پذیری یک سیستم بانکداری اینترنتی، برای ساختن یک محیط تعاملی راحت، بسیار ضروری است. لذا هدف مقاله، ارزیابی کاربردپذیری این سایت‏ها در خلق تجربه خوشایند برای کاربران بانکداری اینترنتی است. داده‏ها و تحلیل با مقایسه سه وب سایت بانکی، با استفاده از ردیاب چشمی توبی( ایکس 60 هرتز) به­دست آمده است. شرکت‏کنندگان با مراجعه به وب­سایت‏ها وظایف مشابهی را  در یک زمان معین، جهت سنجش کاربردپذیری، انجام دادند. نظرات کاربران از طریق پرسشنامه هم گردآوری شده است. در این مطالعه تفاوت معناداری بین سایت‏های بانکی مشاهده شد. نمره کاربردپذیری کلی برای بانک‏های ب،پ،الف به ترتیب80 درصد و 89 درصد و75 درصد است. نوع چیدمان صفحه و مسیری که کاربر برای حرکت روی صفحه انتخاب می‏کند، تفاوت معناداری برای سه بانک ایجاد کرد. تحلیل نشان داد که ورود  به سیستم، اطلاعات ورود به حساب و دیگر دکمه‏های کنترل  باید در گوشه سمت راست بالا قرار گیرند تا سرعت رسیدن به هدف، افزایش یابد.

کلیدواژه ها

کاربردپذیری, ردیابی‏چشم, بانکداری آنلاین, رابط اثر بخش, ناوبری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.