تدوین برنامههای عملیاتی جهت رعایت اخلاق در کشاورزی:مورد مطالعه روستای تلبومه استان خوزستان
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 387
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IAEEJ-16-1_010
تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1399
چکیده مقاله:
بروز بحران های جدی ناشی از رفتارهای غیر اخلاقی در کشاورزی، اهمیت نهادینه سازی کشاورزی اخلاقی را بیش از پیش نمودار ساخته است. به دلیل آنکه کشاورزان مهم ترین علت بروز رفتار غیر اخلاقی در فعالیت های کشاورزی هستند، هماکنون بذل توجه و ارائه آموزش به آن ها در مورد حصول کشاورزی اخلاقی به هدفی مهم تبدیل شده است. روش های متعددی بهمنظور ایجاد توافق بین تمامی دستاندرکاران بخش کشاورزی جهت تدوین برنامه های حمایت از محیط زیست در کشاورزی وجود دارد؛ اما یکی از کاربردی ترین این روش ها، روش ارزشیابی پاسخگو است. لذا هدف تحقیق حاضر، تدوین دستورالعملی جهت دگرگونی در اطلاعات، بینش ها و مهارت های تمامی ذینفعان مربوطه در روستای تلبومه استان خوزستان بوده است. کشاورزان هدف از روستای تلبومه شهرستان باوی بودند که با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی ۱۵ نفر از آن ها انتخاب شدند. مداخله گرها از کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان باوی و پرسنل بخشداری مرکزی باوی بودند که برای همکاری در فرآیند پژوهش، پنج نفر از آن ها برگزیده شدند.نتایج تحقیق، کاهش اختلاف قدرت میان ذینفعان، بهبود ارتباط متقابل و تناسب در الگوهای عمل ذینفعان را بهعنوان سه رکن اصلی برای تغییر باورهای اصلی و تحقق یادگیری دو حلقه ای، معرفی نمود. مدل عملیاتی تحقیق تأیید نمود که بهمنظور نیل به رفتار اخلاق محور با محیط زیست هم روستاییان و هم سایر مداخله گران نیاز انکارناپذیری به آموزش و یادگیری دارند. بهمنظور نیل به این نوع یادگیری، بازدیدهای صحرایی کشاورزان از واحدهای تولیدی رعایت کننده اصول کشاورزی اخلاقی، بهعنوان روش نمایش نتیجه، پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد رضا صیدی
دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
مسعود برادران
دانشیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
مسعود یزدان پناه
دانشیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :